ФЕСТИВАЛ КРАТКЕ ФОРМЕ “ПОТПИС”

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

У дванаестој емисији новог серијала “Речи, боје и звуци” гошћа је Данијела Обрадовић, директор Културног центра у Апатину. Повод је Четврти фестивал кратке форме “Потпис” који ће бити одржан следеће недеље у Малој сали Културног центра.

-Првог дана Фестивала, у среду биће додељена награда “Миодраг Борисављевић” за кратку причу. Ове године, лауреат је Јадранка Миленковић из Ниша за причу “Страх”, а на конкурс је стигло 138 прича. Селектор је била књижевница Јелена Ленголд. Поводом овог нашeг конкурса, прошле године је изашла и књига “Кратке приче” у којој су сабране победничке и одабране приче са конкурса – објаснила је Данијела Обрадовић.

-Исте вечери ће бити приказан документарни филм “Маестро – Јуриј Ракитин”. Биће приказана готово непозната прича о руском уметнику који је, у младости, сарађивао са Станиславским, Немирович – Данченком и Мајерхољдом. Бежећи од бољшевика, бриљантни уметник стиже на наше просторе – рекла је Обрадовић, наравно не откривајући све.

Говорила је наша гошћа и о монодрами “Последња шанса, која ће вратити осмехе на лица гледалаца. Монодраму је написала Мирјана Бобић – Мојсиловић, а игра Сузана Петричевић. Наравно, ту је и већ традиционална међународна изложба “Екс либрис”, о којој је наша гошћа рекла:

-На конкуирс је стигло 176 радова уметника из Кине, са Тајланда, из Норвешке Немачке, Америке, Русије и многих других земаља. Аутори су слали радове на две теме: прва је била ВРЕМЕ, а друга тема је била слободна. Изложба ће бити отворена до 17. октобра. Овом изложбом постојећа колекција сада већ броји 900 радова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *