ФЕРАРИ НАЈМОЋНИЈИ БРЕНД, АМАЗОН НАЈВРЕДНИЈИ

SVET VESTI ZANIMLJIVOSTI

Италијански произвођач аутомобила „Ferari“ поново је освојио титулу најмоћнијег светског бренда, према најновијем извештају „Brend Fajnens Global 2019“.

Фераријев пропињући коњ је током прошле године у категорији Индекс снаге бренда (БСИ) повећао свој скор за три поена, са 91,5 на 94,8 од могућих 100, претекавши „MekDonalds“, „Koka-Kolu“, „Lego“ и „Dizni“, наводи се у извештају компаније која мери вредност 500 највећих светских робних марки.

Ова „икона“ међу аутомобилским брендовима је последњи пут понела титулу најмоћнијег светског бренда 2014. године.

„Као најквалитетнији светски произвођач луксузних возила, „Ferari“ има неупоредиви ниво препознатљивости бренда, који подржава изврсност дизајна и иновација. Логотип пропетог коња је савршени симбол снаге и виталности бренда, који планира нове моделе и допире изван ауто-индустрије“, навео је Дејвид Хејг, генерални директор компаније „Brend Fajnens“.

Када је реч о вредности бренда, на челу листе налази се амерички интернет трговац Амазон са 187,9 милијарди долара (раст од 24,6 одсто у односу на 2018), други је „Apple“ са 153,6 милијарди долара (+5,0 одсто), а трећи „Google“ са 142,7 милијарди долара (+18,1 одсто).

„Microsoft“ се попео са шесте на четврту позицију с вредношћу бренда од 119,6 милијарди долара (+47,4 процента), потиснувши „Samsung“ на пето место. Вредност бренда овог јужнокорејског технолошког гиганта је смањена за 1,1 проценат на 91,3 милијарде долара.

Вредан помена је скок кинеског „Huawei“, који се, с растом вредност бренда од 63,7 одсто на око 62,3 милијарде долара, пробио са прошлогодишњег 25. места на 12. позицију.

Аутор: Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.