ERNST JEGER OBRADOVAO MALIŠANE IZ VRTIĆA U PRIGREVICI

APATIN DRUŠTVO VESTI

Ernst Jeger, Nemac rodom iz Prigrevice, danas je deci vrtića „Pčelica“ u ovom mestu  darovao  slatke poklon paketiće. Ovaj nemački donator svake godine posećuje vrtić i do sada je donirao ovoj ustanovi kuhinju kao i brojne druge edukativne materijale, a ovaj put to je bilo 66 slatkih paketića za svako dete koje pohađa vrtić u Prigrevici.

-Za mene, koji sam odrastao u Prigrevici, deca su koja sada ovde žive, su najveća radost, a ja sam vraćam kroz njih u svoje detinjstvo. Vaspitači ove ustanove su za gosta priredili kratak program. Da podsetimo, Ernest   Jeger je rođen u Prigrevici, odakle je 1944. godine s majkom otišao u Nemačku. Upravo on je počeo da gradi veze s Prigrevčanima, niz godina posle Drugog svetskog rata. Prigrevčani kažu da od njega stižu brojne donacije školi, vrtiću, mesnoj zajednici, sportskim klubovima.

Ernst Jeger (1) Ernst Jeger (3) POdela paketa, ernst jeger, pcelica, vrtic u prigrevici (1) POdela paketa, ernst jeger, pcelica, vrtic u prigrevici (2) POdela paketa, ernst jeger, pcelica, vrtic u prigrevici (4) Vrtic Pcelica u Prigrevici (1)