EDUKACIJOM DO TOLERANCIJE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Kancelarija za mlade opštine Apatin i Studentska organizacija Ekonomskog fakulteta iz Novog Sada organizovali su radionicu za učenike Srednje građevinske i drvoprerađivačke stručne škole u okviru projekta “Edukacijom do tolerancije”.

Radionica na temu borbe protiv govora mržnje na internetu uspešno je održana u školskoj biblioteci, obuhvatala je zanimljive igre i interaktivan rad, a učenici su izrazili veliku zainteresovanost za ovu temu, uzeli aktivno učešće i pohvalili pristup četvoro mladih studenata – predstavnika SOEF-a.

BenQ Digital Camera

U sklopu projekta, kako kažu, realizovaće se niz aktivnosti u narednom periodu.

– Projekat Studentske organizacije Ekonomskog fakulteta odobren je i finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva omladine i sporta, a predstavlja deo Nacionalne kampanje za borbu protiv govora mržnje na internetu. Cilj projekta je edukacija o značaju prepoznavanja, prevencije i sprečavanja nasilja i diskriminacije u srednjim školama. Poseban akcenat usmeren je na govor mržnje na internetu i stvaranje pozitivnog ambijenta u odnosima vršnjaka različitih rasnih i nacionalnih pripadnosti – izjavili su gosti.

BenQ Digital Camera

Oni su potom imali prijem kod Milovana Blanuše i Anke Obradović, direktora i pedagoga škole, gde su razmenili iskustva po pitanju navedene teme i aktivizma mladih.

U pratnji domaćina iz Kancelarije za mlade, studenti su prošetali gradom i upoznali pojedine znamenitosti.

BenQ Digital Camera

Prvo su posetili zdanje Gradske kuće, a potom je usledila šetnja centrom. Nesvakidašnje trnovo drvo, zasađeno na dan početka gradnje Katoličke crkve “Uznesenja Marijino”, 15. avgusta 1795. godine, plenilo je posebnu pažnju, a gosti su bili oduševljeni i starim građevinama, svojevrsnim spomenicima podunavske i panonske arhitekture. Obišli su Narodnu biblioteku “Miodrag Borisavljević”, gde je govorila bibliotekar Ljiljana Đukić, Veliku salu Doma kulture, gde ih je dočekao Jovo Popović, a potom su posetili Trg “Nikole Tesle” i prošetali Gradskim parkom.

Poseta je završena obilaskom Međunarodne marine, koja spada u red najsavremenijih marina na Dunavu, gde su imali priliku da vide, osim ostalog, bronzanu skulpturu Nike, boginje trijumfa i pobede, zdanje Doma sportskih ribolovaca, ali i da uživaju u prirodnim lepotama.

BenQ Digital Camera

O karakteristikama Međunarodne marine i Pristana za putničke brodove, stacioniranog na samo nekoliko stotina metara, govorila je Marija Pavić, komercijalni direktor Javnog preduzeća za upravljanje putničkim pristaništem i marinom “Apatin”.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *