ЕДУКАЦИЈА АПАТИНСКИХ СПОРТСКИХ РАДНИКА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

У великој сали зграде општине Апатин јуче је одржан први од два семинара које је организовао Спортски савез општине Апатин у сарадњи са локалном самоуправом, за све спортске организације са територије наше општине.

Јучерашњој едукацији која је била посвећена финансијама присуствовали су законски заступници спортских клубова и организација, а према речима Радомира Радујка, секретара Спортског савеза општине Апатин, циљ семинара је да се заступницима спортских клубова објасни и олакша даљи рад, како би лакше припремали конкурсну документацију и правдали добијена средстава.

-Када је у питању први дан едукације, акценат је стављен на предавање завршног извештаја о реализацији програма и појашњење обавезне документације која се предаје уз извештај и учествовање спортских организација на јавном конкурсу за суфинансирање програма у области спорта за 2023. годину, уз образложење апликационог формулара и потребне документације уз формулар. За други дан је предвиђена спортска тема, а говориће се о млађим категоријама и омасовљавању женског спорта и друго, рекао је Радујко.

Он је додао да ће Спортски савез општине Апатин и у наредном периоду једном годишње организовати овакве и сличне семинаре, а изменом и допуном правилника клубови ће бити у обавези да присуствују едукацијама које се организују, што ће укључивати њихова бодовања у категоризацији спортских организација.

Други део семинара на којем ће се говорити о спортским темама биће одржан данас од 13 часова, у Великој сали зграде Локалне самоуправе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *