ДВЕ ПОБЕДЕ ЂУРЕ БОРБЕЉА! АК “АПАТИН” ЧЕТВРТИ НА ЗВАНИЧНИМ ПРВЕНСТВИМА СРБИЈЕ НА ТРКАМА ИЗВАН СТАДИОНА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чланови АК Апатин и по завршетку званичне сезоне Првенстава Србије наставили су на наступима на такмичењима која се реализују. У претеклих седам дана наступали су на Кросу Партизана у Београду и на Трејл трци која је одржана на Повлену.

На 44. Кросу Партизана одржаног претходног викенда, који се уједно бодовао и за Крос лигу „Меморијал Фрањо Михалић“, сјајан наступ имао је Ђуро Борбељ, убедљиво тријумфујући у трци на 4000 метара. Овом победом трећом у низу (од четири кола), Ђуро Борбељ је свеукупним победник престижне крос лиге „Меморијал Фрањо Михалић“, са освојених 18 бодова (свака победа доноси по 6 бодова), испред представника ОАК Београд Александра Стојановића (11 бодова) и Милоша Дајевића представника Хајдук маратон тима Кула (10 бодова).

Сјајан наступ чланова АК Апатин и овај викенд на Трејл трци „Повлен 2020“, који је одржан у недељу 15.11., где је наступио велики број чланова клуба у тркама на 17 километара и 10 километара. Серију победа наставио је Ђуро Борбељ који је тријумфовао у главној трци на 17 километара у којој је добар наступ имао Предраг Вејин. У трци на 10 километара у женској категорији 3. место освојила је Ана Лукић у трци девојака запажен наступ имале су и остале чланице АК Апатин, Александар Буркановић, Маријана Мијатовић и Бранка Величковић. У мушкој конкуренцији у трци на 10 км одлично 6. место освојио је Александар Стајић, мало иза њега на 8. место пласирао се Мирослав Пешић, у истој трци добар наступ имали су Немања Ђурић и Жива Вијоглавин.

Ова сезона је и поред свих проблема током године била одлична за чланове АК Апатин, освојено је укупно 6 медаља на појединачним Првенствима Србије – 5 сениори (две златне Душан Момић и Александра Тодоровић на Првенству Србије у ултрамартону 6 сати трчања, две сребрне Ђуро Борбељ на Првенству Србије у планинском трчању и Александра Тодоровић 50 километара и једна бронзана Ђуро Борбељ – Првенство Србије у кросу) и 1 медаља старији пионири (сребрна медаља Константин Шимић – Првенство Србије у планинском трчању).

На основу табеле успешности у такмичарској 2020. години, Атлетски клуб Апатин освојио је сјајно 4. место у конкуренцији преко 50 клубова, кад се саберу сви резултати Првенстава Србије на тркама која се реализују изван стадиона (полумаратон, планинско трчање, крос, ултрамаратон). Пласман на друго или треће место измакао је за мало. Треба напоменути да је на првом месту екипа Атлетског клуба Нови Пазар, други је Атлетски клуб ЧААК Чачак, док је трећепласирани Атлетски клуб Младост Ужице.

Треба напоменути да Атлетски клуб Апатин баштинећи идеју којом се води од самог почетка постојања 2001. године, да је спорт потребно омогућити свој деци, одржава бесплатну школу атлетике, која је отворена потпуно бесплатно за сву заинтересовану школску децу, тренинзи се реализују у хали Основне школе Жарко Зрењанин (велика сала – уторак и четвртак од 18,45 часова, мала сала – субота од 10,00 часова). Школом руководи дипломирани мастер спорта и физичког васпитања Бојан Томашевић. За сва питања доступан је емаил клуба: akapatin2001@gmail.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *