DVA PROJEKTA IZ APATINSKE OPŠTINE PROŠLA NA KONKURSU “AKTIVNI RASPUST” PSSO

APATIN DRUŠTVO VESTI

U zgradi Vlade Vojvodine održano je svečano potpisivanje ugovora u okviru Konkursa za prevenciju nasilja i diskriminacije i Konkursa “Aktivni raspust” koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Naime, resorni sekretarijat po prvi put je ove godine raspisao dva nova konkursa koji se tiču i sektora sporta i omladine.

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Čobanu, pozdravila je prisutne i istakla da se nada da će resorni sekretarijat i narednih godina organizovati iste konkurse.

Copy of IMG_4953

Prvo su organizacije mladih i za mlade, kao i ustanove, potpisali ugovore za projekte koji su odobreni na Konkursu za prevenciju nasilja i diskriminacije. Šesnaest projekata dobilo je sredstva za realizaciju predloženih projekata, a bila su prijavljena ukupno četrdest i tri.

– Konkurs za prevenciju nasilja i diskriminacije bio je fokusiran na mlade do osamnaest godina i naročito na prevenciju vršnjačkog i elektronoskog nasilja – rekla je, između ostalog, Marinika Čobanu.

IMG_4937

Potom su Aleksandra Ristić i Branko Vujović, podsekretarka Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i samostalni stručni saradnik II za školski sport i sport za sve, uručili ugovore odobrenih projekata na Konkurs “Aktivni raspust”.

Na ovom Konkursu prijavilo se šezdeset i šest kandidata, od kojih je četrdeset vaspitno-obrazovnih ustanova dobilo sredstva za realizaciju projekata, a prednost su imali projekti koji su sarađivali sa udruženjima građana.

Među njima su projekti dve osnovne škole sa područja apatinske opštine.

Osnovnoj školi “Jožef Atila” iz Kupusine odobrena su sredstva za organizaciju Kampa za decu “Matija Korvin”, a Osnovnoj školi “Kiš Ferenc” iz Svilojeva za projekat “Škola plivanja – leto 2013”.

IMG_4945

– U skladu sa pripremom “Strategije za razvoj školskog sporta u AP Vojvodini” pokrenuli smo Konkurs “Aktivni raspust”, čiji je jedan od prioriteta bio da se deci od obezbede kvalitetni programi tokom letnjeg raspusta, a drugi je bio da načinom realizacije ovog Konkursa pokušamo da ujedinimo obrazovne ustanove sa nevladinim sektorom. Nadam se da ćemo obezbediti sredstva da realizujemo ovaj Konkurs i tokom zimskog raspusta – izjavio je Branko Vujović.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *