ĐURO BORBELJ – SPORTISTA ZA PRIMER

APATIN OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT VESTI

Članovi Atletskog kluba Apatin, nastavljaju sa uspešnim nastupima, tako je i proteklog vikenda mlađi senior Đuro Borbelj nastupio na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore (do 23 godine starosti) koje je pod okriljem Atletskog saveza Srbije održano na atletskom stadionu Vojne akademije, i u trci na 3.000 metara osvojio treće mesto. Vođa ekipe na takmičenju bio je Dušan Škorić – Špeco.

Ovaj rezultat dobija na značaju, iz razloga što Đuro Borbelj, svakodnevno radi na građevini od ujutro do uveče, da bi zaradio za život, i nakon posla odrađuje naporne treninge. Rezultat bi svakako bio puno kvalitetniji da postoje uslovi za nesmetano treniranje.
Ovo je druga medalja za članove Atletskog kluba Apatin na zvaničnim takmičenjima iz kalendara Atletskog saveza Srbije u 2015. godini u seniorskoj konkurenciji u olimpijskim disciplinama, s obzirom da je u aprilu mesecu seniorka Mariana Čegar Lukić postala šampionka Srbije u maratonu, što Atletski klub Apatin svrstava u jedan od najkvalitetnijih klubova na teritoriji Opštine Apatin.

Članovi Atletskog kluba Apatin, Đuro Borbelj, Goran Vendlener, Tanja Stojanovski, Nebojša Ćulumović i Aleksandar Bojović, u ponedeljak odlaze na tronedeljne bazične pripreme (do 10. avgusta) na Kopaonik, da bi se što bolje pripremili za jesenju sezonu u kojoj ih očekuje niz takmičenja.

Troškove za realizaciju priprema na Kopaoniku, takmičari će snositi sopstvenim sredstvima.