DRUŠTVO ZA BORBU PROTIV RAKA OBELEŽILO NACIONALNI DAN BORBE PROTIV RAKA DOJKE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Apatinska sekcija “Društva za borbu protiv raka Sombor” je obeležila “Nacionalni dan borbe protiv raka dojke” uručivanjem poklona pobednicima literarnog i likovnog konkursa u biblioteci Osnovne škole” Žarko Zrenjanin” u Apatinu. Na ovom, već tradicionalnom, petom po redu, literarnom konkursu sa temom “Osvrni se oko sebe nekome treba tvoja pažnja” najlepše radove su napisale Milica Lazendić, Milica Medar i Sara Ovuka sve učenice VIII razreda, a na likovnom konkursu s temom “Cvet narcisa” Jovana Tišma, Mila Vračar, Dragana Egić.

Konkurs je u školi sprovela bibliotekar, Slavica Maksimović.

O simbolici cveta narcisa, nagoveštaja novog zdravijeg života nakon bolesti i podsetnika da je ljudima koji pate potrebna pomoć kao i o potrebi za humanijim odnosima dece između sebe i prema starijima, a naročito bolesnim ljidima, kao i o značaju brige o vlastitom zdravlju kao i o zdravlju svakog čoveka i svoje životne sredine govorila je Biljana Benić.

Članovi apatinske sekcije su postavili i pulteve sa flajerima iz primarne i sekundarne prevencije: samopregledu dojke,potrbnim kliničkim pregledima dojki, faktorima rizika i zdravim stilovima života u market “Univerexporta” i apoteku “Zlatni lav”.