DRAMSKA SEKCIJA GKUD-A DUNAV POČELA SA RADOM

APATIN KULTURA VESTI

U prostorijama Gradskog kulturno umetničkog društva ,,Dunav” iz Apatina svake subote (počevši od 27. maja) od 17 sati biće održane probe dramske sekcije, a koje će imati za cilj da pomognu mladim ljudima da ispolje kreativnost i steknu ili unaprede glumačko iskustvo. Za dramsku sekciju je zadužen Marko Lončar, koji iza sebe ima uspešnog iskustva u pozorišnom svetu. Do sada su postavljane tri njegove predstave „Zoom trash boom“ (2012.), „Čarobna šuma“ (2015.) i „Za koliko zvoni?“ (2016.)

– Veoma sam zadovoljan što je uprava Gradskog kulturno umetničkog društva „Dunav“ prepoznala želju i volju za rad i dopustila da se osnuje dramska sekcija. Okupio sam mladu ekipu, ljude koji dele moj entuzijazam da možemo da uspemo, i već polako počinjemo sa pripremom predstave koju imamo u planu da premijerno izvedemo na jesen. Za sada su u postavi, pored mene, Vasilije Zorić, Jovana Grubor i Olivera Jakšić, a spremamo moj autorski tekst koji nosi radni naziv „Nevinost“, izjavio je Marko Lončar za „Radio Dunav“.

Ovom prilikom iz uprave dramske sekcije pozivaju sve zainteresovane koji žele da se bave glumom, pisanjem, režijom da se pridruže sekciji, a to mogu uraditi svake subote od 17 sati u prostorijama Gradskog kulturno umetničkog društva „Dunav“.

GKUD Dunav, dramska sekcija