DOM ZA STARE I PENZIONERE U APATINU USKORO SA LICENCOM

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI VOJVODINA

Povodom potpisivanja ugovora o finansiranju projekta obnove i modernizacije sa Ministarstvom za rad , zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Domu za stare i penzionere iz Apatina, danas je održana konferenciju za novinare.

Ova ustanova je na konkursu kod nadležnog ministarstva obezbedila 12 miliona dinara za uređenje enterijera i ugradnju neophodnih instrumenta i pomagala kako bi poboljšala uslove rada, socijalne zaštite korisnika ali najviše standarde po kojima bi se stekli uslovi za njeno licenciranje  po Zakonu o socijalnoj zaštiti.

Prema rečima Slađane Živkov , direktora ove ustanove, sredstva će biti namenski utrošena i to na ugradnju bolničkog lifta u iznosu od 3.5 miliona dinara, zamene nameštaja u sobama od 3.6 miliona i 4.2 miliona dinara na zamenu dotrajalih mašina vešernice i kupovinu novih uređaja za kuhinju.

-Sva sredstva će biti namenski utrošena i mogu reći da je ova intervencija bila krajnje neophodna. Pojedini uređaji su tu od izgradnje ustanove od 1971 godine. Sa ovim ulaganjem, uslovi korišćenja će biti  značajno prilagođeni potrebama naših korisnika rekla je Živkova.

Dom za stare je ranije uveo visoke HASAP standarde,  zaposlio licenciranog socijalnog radnika a zahvaljujući ovim ulaganjima ministarstva ova ustanova će obezbediti licencu za dalji rad u oblasti pružanja socijalne zaštite.

Licencu izdaje nspekcija Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike a usluge će pružati samo oni koji ispune najviše standard.