DO KRAJA GODINE JASLICE U APATINU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Na osnovu konkursa koji je raspisalo Ministarstvo privrede, za unapređenje lokalne i regionalne infrastrukture „Gradimo zajedno“, opštini Apatin je odobren projekat za izgradnju jaslica za koji je polovinom februara aplicirala.

Sredstva koja su odobrena su u visini od 16 miliona dinara, a radovi na dogradnji postojećeg vrtića u bloku 112 u sklopu kog će biti izgrađene jaslice mogu se očekivati nakon što Ministarstvo sprovede javnu nabavku.

-Kao što je i najavljeno opština Apatin krenuće u investiciju gradnje jaslica u sklopu vrtića u bloku 112. Ukupna investicija je 38 miliona dinara, od čega je iz Ministarstva privrede dobijeno 16 miliona dok će opština učestvovati sa 22 miliona dinara.- rekla je zamenik predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać.

U toku je javna nabavka posle koje će se krenuti u izgradnju objekata koji je planiran još devedesetih godina, ali iz nekih razloga do sada nije realizovan. -Javna nabavka ističe 29. avgusta, a nakon izbora izvođača rok za završetak radova je 120 dana što bi značilo da bi krajem ove ili početkom sledeće godine trebali da dobijemo novu obrazovnu ustanovu jaslenog tipa.-izjavila je Korać.

-Predviđena je izgradnja oko 700m2 prostora u kojima će biti tri jaslene grupe sa oko 50ak dece i u sklopu objekta biće izgrađena kuhinja koja je prilagođena deci koja će tu da borave. Početak rada jaslica značio bi zaposlenje osam novih radnika.- dodaje Dubravka.

Nakon više pokušaja građani opštine Apatin konačno će dobiti jaslice, a zamenica predsednika opštine Apatin nije krila zadovoljstvo što je ovaj projekat realizovan za samo godinu dana od preuzimanja vlasti. -Drago mi je što smo za mali vremenski period uspeli da konkretizujemo ovo investiciju koja će u mnogome značiti građanima. Ovo će značiti roditeljima koji mogu da ostave svoju decu na bezbednom mesto i pri tome nesmetano odlaze na posao i obavljaju svoje aktivnosti.- kaže Dubravka Korać.

FONO Dubravka Korać

Dubravka Korac (2)