DAVAOCI KRVI IZ ZAPADNO-BAČKOG OKRUGA UGOŠĆENI U KOCELJEVI

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI

U republičkoj akciji dobrovoljnih davaoca krvi, predstavnici Zapadnobačkog okruga ovog vikenda boravili su na poziv kolega iz Crvenog krsta Koceljeva.

Delegaciju davaoca ZBO činili su predstavnici Sombora, Kule, Odžaka i Apatina, a predvodio ih je predsednik davaoca ZBO i član saveza dobrovoljnih davaoca krvi Srbije Stevo Šorak. Podršku u vidu prevoza davaocima krvi pružila je Opština Apatin.

Delegacija je stigla u Koceljevo u petak u večernjim satima gde su ih ugostili predstavnici lokalnog Crvenog krsta. Iste večeri u prostorijama Crvenog krsta Koceljeva organizovan je sastanak sa davaocima iz ZBO na kom su pored ostalih dugogodšnjih dobrovoljnih davaoca prisustvovao predsednik Crvenog krsta Sombor dr Milan Zobenica. Pored razmene iskustava kako omasoviti ovu humanu akciju, napravljen je plan o daljim podrškama kako bi se što više uvezali dobrovoljni davaoci krvi na teritoriji cele Srbije.

Sutradan u jutarnjim satima u sklopu turističkog događaja „Festival zimnice“ u centru Koceljeva je organizovano masovno davanje krvi. Nakon obilska sela i ručka koji je organizovao domaćin, predstavnici Sombora, Kule, Odžaka i Apatina u prisustvu brojnih gostiju koji su prisustvovali i učestvovali u manifestaciji „Festival zimnice“ dobili su zahvalnice.

koceljeva1 koceljeva3 koceljeva4