DANIJELA OBRADOVIĆ, DIREKTORKA KULTURNOG CENTRA GOST EMISIJE “BEZ KULTURE JE LOŠE”

APATIN KULTURA VESTI

U emisiji “Bez kulture je loše ” naša gošća je bila Danijela Obradović, direktor Kulturnog centra u Apatinu. Ona je direktor tek devet meseci, ali za to vreme se dosta toga, u Kulturnom centru dogodilo.

– Program Kulturnog centra, za ovih devet meseci od kako sam direktor,uspešno je realizovan. Posebno sam zadovoljna kako je, prošle nedelje, realizovan Drugi festival kratke forme ” Potpis”. Za tri dana bilo je mnogo raznovrsnih programa. Posebno smo ponosni što je naš urednik književnog programa Zlatko Vasić promovisao već drugi roman ove godine, ovog puta dečji. Takođe, ponosni smo i na Međunarodnu izložbu

” EX LIBRIS “. Bilo je 368 radova od 117 autora iz 34 zemlje. Imali smo i divno glumačko veče Nebojše Ilića Cileta, odštampali smo i knjigu kratkih priča sa dosadašnjih konkursa za nagradu ” Miodrag Borisavljwević “, a dodeljena je i ovogodišnja nagrada Dragani Mrđi iz Beograda – rekla je, pored ostalog Danijela Obradović.

Sa našom gošćom pričali smo i o programu ovog meseca kao i do kraja godine. Daniela Obradović izrazila je zadovoljstvo saradnjom sa zaposlenima u Kulturnom centru, a posebno sa urednicim a programa.

Bili smo zainteresovani za jedan problem koji traje godinama. Naime, iako u Apatin stižu najnoviji strani i domaći filmski hitovi,bioskopska sala je retko popunjena. Interesovalo nas je da li je to zbog cene ulaznice.

– Ne, cena je 250 dinara što nije posebno mnogo, ali mnogi ljudi gledaju filmove na internetu i ne koriste našu salu koja je jedna od najsavremenijih u Srbiji. Mnogi misle da kod kuće imaju najbolje uslove, iako je primetno povećanje broja gledalaca u apatinskom bioskopu- odgovorila je Danijela Obradović.

autor: Dušan Radivojević

Obradović Danijela direktor kulturnog centar Apatin