ДАНАС У АПАТИНУ “ПРОЛЕЋНИ ВАШАР”! НА ТЕЗГАМА ЗА СВАКОГА ПОНЕШТО (Фото)

APATIN DRUŠTVO VESTI

У пешачкој зони улице Српских владара данас се одржава “Пролећни вашар” на којем учествује велики број излагача, који су Апатинцима понудили пре свега цвеће, саднице и друге неопходне ствари за дворишта и баште, јер креће сезона уређења истих. Сви који посете ову целодневну манифестацију могу да купе и производе старих заната, народне рукотворине, мед и пчелиње производе, као и разне војвођанске кулинарске ђаконије. У сусрет Ускрсу, ту су и декорације са мотивима овог великог празника, а најмлађи поред уживања у слаткишима и домаћим колачима, могу да купе и понеку ручно израђену играчку, накит или рецимо јастук са ликовима из цртаних филмова. У понуди су и неизбежни магнети, привесци, сатови, а љубитељи добре капљице на апатинској главној улици данас могу да купе квалитетну домаћу ракију, вино….

Немања Јовић, директор Туристичке организације Апатин која организује овај догађај је за радио “Дунав” рекао да је задовољан манифестацијом, додавши да је и време послужило учеснике.

-Многи су нам предлагали да се “Пролећни вашар” одложи због мало хладнијег времена, али ми смо ипак решили да се манифестација одржи када је првобитно и најављена, што се показало као добра одлука. Има сунца, време је релативно топло и манифестација је за сада добро посећена. Нажалост, има неколико излагача који су се уплашили лошег времена па се нису појавили, али генерално смо изузетно задовољни што се тиче броја излагача, али и посетилаца.

Манифестацију прати пригодна музичка подлога, а у културноуметничком делу програма од 16 часова ће наступити “Апатинске мажореткиње”. Сат времена касније уследиће “Распевана радионица” у оквиру које ће младе и будуће звезде изводити светске музичке хитове.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *