ДА ЛИ ВАМ СЕ ЈАВИЛА ЈУЛИЈА ИЗ УKРАЈИНЕ?

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR SRBIJA VESTI

На мејл адресе у Србији стиже порука у којој удовица Јулија Шевченко из Украјине тражи помоћ како би извукла пет милиона евра које је наследила од покојног супруга. За ту услугу нуди 500.000 евра или десет одсто вредности. Ради се заправо о превари, а иза Украјинке Јулије Шевченко стоји ранији образац интернет обмана попут изненадног наследства, а који у овом случају само злоупотребљава ситуацију у Украјини како би прича била уверљивија.

Здраво,

Моје име је Yulia Shevchenko из Украјине. Желим да користим овај канал комуникације да тражим вашу дозволу да будем мој пословни партнер у вашој земљи. Ја сам удовица овде у Украјини. Мој покојни муж је пре смрти радио у сектору пољопривреде и оставио је за собом пет милиона евра богатства под мојом бригом. Због тренутног рата, желим да се преселим и уложим свој новац у вашу земљу. Ослањаћу се на ваш савет и упутства у овој трансакцији ако пристанете да радите са мном. За вашу помоћ и помоћ даћу вам десет одсто од ових пет милиона евра као бенефицију што сте ми помогли.

У ишчекивању вашег брзог одговора.

Yulia Shevchenko.

Уколико се одлучите да помогнете Јулији, следећи корак ће бити откривање вашег жиро рачуна и позив адвокатске канцеларије која ће вам на име такси и трошкова за услугу преноса средстава унапред тражити неколико хиљада евра.

Након што извршите уплату, са вама ће бити прекинут сваки контакт. Зато обратите пажњу на овај, али и друге мејлове сличне садржине и добро размислите о могућим последицама по ваш рачун.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.