ЧЛАНОВИ УДРУЖЕЊА ЗА БОРБУ ПРОТИВ РАКА И ОВЕ ГОДИНЕ ПОСЕТИЛИ ГРЧКУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У протеклом периоду 23 члана “Друштва за борбу против рака” Сомбор и  Удружења особа лечених од рака “Нада” из Апатина посетили су обалу Егејског мора у Неа Флогити (Грчка), како је за радио Дунав рекла председница апатинског удружења “Нада”, Биљана Бенић.

-Изузетно топло море нам је посебно пријало. Време је прошло у дружењу, бољем упознавању чланова ова два удружења, размени искустава у савладавању болести, са нама је на летовању био и лекар онколог. Оно што бих издвојила јесте да смо ове године посетили и Солун и обишли знаменитости, између осталог “Гробље погинулих српских војника” из великог рата као и Цркву Светог Димитрија”, рекла је Бенић.

Биљана је подсетила да је Друштво особа лечених од рака у Апатину, под називом „Нада“ основано са циљем да помогну оболелима од ове опаке болести да што лакше прођу кроз исту.

-Први нам је циљ та психосоцијална рехабилитација људи, други циљ је да делујемо на превенцију појаве малигне болести, да негујемо волонтеризам, праве вредности.

Да и са овим оболењем може квалитетно да се живи чланови “Друштва за борбу против рака” Сомбор и  Удружење особа лечених од рака “Нада”из Апатина свакога дана показују не само сопственим несебичним деловањем него и том изузетном енергијом коју поседују.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *