ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА “АПАТИН” УСПЕШНИ НА ТРКАМА У БАЊА ЛУЦИ, ШАПЦУ, КОСТОЛЦУ И МАЊАЧИ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин су протеклог викенда (10. и 11. септембра) наставили низ успешних наступа на такмичењима у земљи и иностранству.

Најбољи апатински атлетичар Ђуро Борбељ, после више победа у протеклих неколико недеља (Травник, Сребреник, Суботица), освојио је вицешампионску титулу на међународној атлетској трци на 10 километара која је одржана у Бања Луци.

У Костолцу је у суботу 10.09. одржан 6. Костолачки полумаратон где је у полумаратонсој трци на 21 километар и 97 метара Зоран Радичанин освојио 7. место у свеукупном пласману и прво место у старосној категорији. У трци на 10 километара која је одржана у оквиру полумаратона прво место у женској конкуренцији освојила је Слађана Дечермић.

У Шапцу је у недељу одржан Шабачки јесењи полумаратону у којем је Александар Стајић победио у укупном пласману трке на 7 километара која је одржана у оквиру полумаратона.

У недељу 11.09. на атлетском стадиону у Сремској Митровици одржан је атлетски ветерански Митинг пријатељства, на којем је у трци на 400 метара у својој категорији тријумфовала Весна Богишић Вицко, која је ово такмичење искористила за проверу пред учешће на Првенству Балкана за ветеране које се крајем овог месеца организује у Солуну.

Протеклог викенда на Мањачи је одржан Змијањска трејл трка у којој је у главној трци на 23 километра тријумфовао Зоран Марковић коме је ово треће учешће на овој трци и трећа победа

Чланове Атлетског клуба Апатин, наредног викенда у суботу 17. септембра, очекују учешће на Првенству Србије на 10 километара на путу чији је домаћин Аранђеловац и где ће АК Апатин бити најбројнији, у трци сениора наступиће: Ђуро Борбељ, Александар Стајић, Мирослав Пешић, Немања Ђурић, Марко Коканов, Жива Вијоглавин, док ће у трци сениорки наступити Марија Бубало, Милица Марковић и Снежана Милошевић.

У наредна три дана од 15. до 17. септембра 2022. године, Стокхолм ће бити домаћин Европске конференције за организаторе трка из целе Европе, која ће окупити око 450 учесника из преко 40 земаља чланова атлетских савеза Европских земља, представнике највећих атлетских догађаја изван стадиона у Европи и Свету. У раду конференције чији је технички организатор Европска атлетска федерација, као званични представник Српског атлетског Савеза учествовати Горан Чегар, координатор Српског атлетског Савеза за атлетске трке изван стадиона.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *