ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН ОДЛИЧНИ ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Ђуро Борбељ сениорски шампион Србије, победе Зорана Марковића и Душана Крстића, бронза за Александру Буркановић на 13. Ноћном маратону

Чланови Атлетског клуба Апатин су протеклог викендом наставили су са сјајним остварењима и освајањем медаља на сениорским првенствима Србије, и на тркама у земљи.

Дводневно Првенство Србије за сениоре и сениорке, одржано је у суботу и недељу (25. и 26. јуна) у Крушевцу и у којем су учешће узели најбољи српски атлетичари и атлетичарке. На такмичењу су у тркама на 3000 и 5000 метара, наступила три члана АК Апатин (Ђуро Борбељ, Александар Стајић и Мирослав Пешић).

Ђуро Борбељ освојио је титулу сениорског шампиона на 5000 метара (15 минута и 4 секунде) и вицешампиона Србије на 3000 метара (6 минута 49 секунди), он је у 2022. години, са ове две медаље укупно освојио три одличја (2 злата и 1 сребро) на државним првенствима, Александар Стајић и Мирослав Пешић су на 5000 метара освојили 8. и 9. место, док су на 3000 метара освојили 9. и 10 место.

У Новом Саду је у суботу увече (25. јун) одржан међународни 13. Ноћни маратон у оквиру којег су одржане трке на 42 километра и 195 метара, 21 километара и 097 метара и трка на 5,2 километра.
У главној трци на 42 километра и 195 метара наступила су два члана АК Апатин, убедаиву победу у свеукупном пласману са одличним резултатом остварио је Зоран Марковић (3 сата и 29 секунди) док је Зоран Шкорић освојио 35. место.

У трци на 5,2 километра сјајну трку и победу у свеукупном пласману остварио је Душан Крстић (17 минута и 33 секунде) у женској конкуренцији Александра Буркановић освојила је треће место са резултатом 22 минута и 53 секунде.

Најмлађи чланови Атлетског клуба Апатин који тренирају у оквиру бесплатне школе атлетике, под стручним вођством Бојана Томашевића и Марије Бубало вредно тренирају три пута недељно у дворишту ОШ Жарко Зрењанин, на Мотелу и на бенту на простору код Шумске управе и спремају се за јесени део такмичарске сезоне. У првом делу ове године остварени су одлични резултати на такмичењима у којима су узели учешће (Пролетни митинг пријатељства Сремска Митровица, Трка за дечији осмех Сремска Каменица, Митинг пријатељства Црвенка, квалификационо такмичење звезда Апатин и последње такмичење велико финале Брзином до звезда Београд 21. јун 2022. године).

Уз финасијску подршку компаније Saint Gobain Weber и подршку родитеља за најактивније и најредовније младе атлетичаре, учеснике на такмичењима током протеклог периода купљени су комплети атлетске опреме, и дали додатни мотив за даље залагање.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *