ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН ОДЛИЧНИ НА ТРКАМА У ТРАВНИКУ, ЗЕМУНУ И ВРБАСУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин су протеклог викенда (3. и 4. септембра) наставили са одличним наступима на такмичењима у земљи и иностранству.

Најбољи апатински атлетичар Ђуро Борбељ, после прошлонедељне двоструке победе у Сребренику и Суботици, однео је сјајну победу на ноћној уличној трци у Травнику на 5000 метара у којој је са резултатом 14 минута и 37 секунди остварио лични рекорд и оборио рекорд стазе. Трку у Травнику је завршило 562 такмичара и такмичарке, међу којима је био и учесник недавно одржаног Светског и Европског првенства у атлетици на 800 метара, представник БиХ Абедин Мујезиновић, који је заузео осмо место.

У Земуну је одржан 1. Земунски полумаратон у којем је у трци на 21 километара и 97 метара, првом место у генералном пласману заузео Денис Фируловић, у истој трци трећа места у својим старосним категоријама заузели су Зоран Радичанин и Радомир Топличанин. У трци на 7 километара која је одржана у оквиру полумаратона треће место у старосној категорији заузела је Жаклина Клемен Митровић.

У Врбасу је у организацији Општине Врбас и Врбашког атлетског клуба, одржана 2. Врбашка трка на деоницама од 5 и 10 километара у којима је наступио велики број чланова АК Апатин, најуспешнији је био Александар Стајић који је победио у укупном пласману трке на 5 километара. У трци на на 10 километара, друго место у укупном пласману освојио је Душан Крстић са резултатом 36 минута и 30 секунди, Марко Кокоанов је истрчао дебитантску трку за клуб и освојио треће место у старосној категорији (6. место у укупном пласману), у женској трци Милица Марковић освојила је треће место у старосној категорији (5. место укупно).

Чланове Атлетског клуба Апатин, наредног викенда очекују наступи на Костолачаком полумаратону, док је за 17. септембар предвиђено учешће на Првенству Србије на 10 километара на путу чији је домаћин Аранђеловац.

Упоредо са наступима старијих чланова Атлетског клуба Апатин на такмичењима отпочели су са организацијом бесплатних тренинга за најмлађе суграђане који се организују у дворишту Основне школе Жарко Зрењанин понедељком и средом од 17.30 часова и на стадиону ОФК Младост Апатин, суботом од 10.00 часова. Тренери који реализују тренинге су лиценцирани атлетски тренери Бојан Томашевић и Марија Бубало. Информације у вези са тренинзима могу се добити на емаил клуба: akapatin2001@gmail.com или телефон: 0640110222.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *