ЧЛАНОВИ АК “АПАТИН” ОСТВАРИЛИ ЧЕТИРИ ЛИЧНА РЕКОРДА У МОСТАРУ, СНЕЖАНА МИЛОШЕВИЋ ВЕТЕРАНСКИ ПРВАК СРБИЈЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин наставили су у уводном делу сезоне да остварују добре резултате, и протеклих седам дана наступали су на Мостарском полумаратону, Првенству Србије за ветеране у дворани, Тест трци на 10 км у Београду и на Трејл трци Инђија 2021.

У Мостару је Атлетски клуб Апатин на 5. Мостарском полумаратону, који је опдржан у суботу 20.3., представљало пет такмичара и такмичарки од којих су четворо оборили своје личне рекорде, најуспешнији је био Предраг Вејин (оборило лични рекорд 1 сат 20 минута ии 36 секунди и освојио убедљиво прво место у старосној категорији), одлични су били и остали предстваници Жива Вијоглавин (оборио лични рекорд са резултатом 1 сат 39 минута и 20 секунди), Милица Марковић и Маријана Мијатовић истрчале су заједно до самог циља и обе обориле своје личне рекорде са резултатом 1 сат 50 минута и 52 секунде, успешно је полумаратонску трку савладао и Коп Бахадур Гурунг. Треба напоменути да су све трошкове учешћа на Мостарском полумаратону чланови АК Апатин сносили сопственим финансијским средствима.

Истог дана у Београду на Ади Цигаанлији у организацији Capital Crew тркачког клуба, одржана је тест трка на 10 километара у којој су прво и друго место освојили Александар Стајић са резултатом 39 минута и 10 секунди, и Немања Ђурић са резултатом 39 минута и 50 секунди.

Јуче је у Атлетској дворани у Београду одржано Првенство Србије за ветеране и ветеранске, на којем је и прво место у женској конкуренцији освојила Снежана Милошевић у трци на 3000 метара са резултатом 12 минута и 39 секунди.

Претходне недеље у Инђији је одржана Трејл трка „ Трејл Инђија 2021“ где су у трци на 12,5 километара наступили Александар Стајић који је освојио треће место и Немања Ђурић који је био шестопласирани.

Током протеклог периода чланица Атлетског клуба Апатин, Драгана Војна (екс Дишић) која тренутно живи и ради у Аустрији, наступала је на виртулним тркама у дужинама од по 7 километара, које су организоване у оквиру LCC Wien Eisbarlauf купа и после истрчана три кола у пласману женске конкуренцији заузела је треће место.

Упоредо са активним учешћем на такмичењима, Атлетски клуб Апатин спроводи бесплатну школу атлетике за најмлађе суграђане у хали Основне школе „Жарко Зрењанин“, уторком и четвртком од 18.45 до 20.00 часова у великој сали и суботом од 10.00 до 11.15 часова у малој сали до краја марта, док ће од почетка априла тренинзи бити реализовани на отвореном. Тренинзи су доступни за све заинтересоване и потпуно су бесплатни, информације у вези са тренинзима могу се добити на званичној фејбук страници Атлетског клуба Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *