ČLANOVI AK “APATIN” NA PRVENSTVU SRBIJE U PLANINSKOM TRČANjU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Članovi AK “Apatin” učestvovali u takmičarskom i organizacionom delu takmičenja.

Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju prema kalendaru takmičenja Atletskog saveza Srbije održano je u subotu 12. aprila 2014. godine na Iriškom vencu.

Na 5. jubilarnom Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju uzbrdo/nizbrdo, nadmetao se rekordan broj takmičara i takmičarki iz 22 atletska kluba iz Srbije u konkurenciji stariji pioniri, mlađi juniori, stariji juniori, seniori.

Članovi Atletskog kluba “Apatin” dali su svoj maksimum na izuzetno zahtevnoj stazi, a klubske boje na takmičenju predstavljali su: u pionirskoj konkurenciji Strahinja Grozdanić, zauzeo 13. mesto na stazi dužine 2.000 metara, Đuro Borbelj u starije juniorskoj konkurenciji zauzeo 5. mesto na stazi od 5.000 metara, seniori AK Apatin nastupili su na stazi dužine 8.000 metara, najuspešniji je bio Aleksandar Štajfer koji je zauzeo 11. mesto, 15. mesto zauzeo je Goran Vendlener, dok je Aleksandar Bojović osvojio 17. mesto.

Nakon završetka seniorske trke održana je izuzetno masovna trka za rekreativce i veterane, na stazi u dužini 3.000 metara. Debitantski nastup za AK “Apatin” imao je Ajredin Ajeti (svestrani sportista i osvajač mnogobrojnih medalja u borilačkim sportovima na domaćim i međunarodnim takmičenjima) koji je u svojoj starosnoj kategoriji zauzeo 4. mesto.

Suorganizatori ovog izuzetno uspešnog prvenstva bili su Atletski klub “Surčin” iz Surčina, Atletski klub “Apatin” Apatin i Orijentaciono-atletski klub “Novi Sad” iz Novog Sada.

Članovi Atletskog kluba “Apatin” sledeći nastup imaće 27. aprila 2014. godine na Prvenstvu Srbije u polumaratonu, koje će se održati u okviru Međunarodnog Beogradskog maratona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *