ЧЕТРДЕСЕТАК ДАНА НАКОН ПОЖАРА, ДАНАС ПОЧЕЛА СА РАДОМ БАЊА БЕЗДАН СМАЊЕНИМ КАПАЦИТЕТОМ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Након што је 24. јануара пожар захватио објекат терапеутског блока Одељења за физикалну медицину и рехабилитацију Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор које се налази у насељеном месту Бездан и изазвао значајну материјалну штету на самом објекту и на медицинској и немедицинској опреми и намештају, већ другог дана уз максимално ангажовање запослених и менаџмента сомборске болнице донет је план санације и организације, како би у што краћем року Одељења за физикалну медицину и рехабилитацију започело са радом у смањеном обиму.

У делу објекта који није претрпео штету, након што је извршена провера инсталација, донета је одлука да се некадашњи део стационара адаптира у терапеутски блок у којем ће се вршити терапија хоспитализованих, али и амбулантних пацијената у две смене, док ће у другом делу овог објекта бити сачуван капацитет од 50% укупног броја болничких постеља, тако да је обезбеђен смештај за 40 тешко покретних и непокретних пацијената.

Великим одзивом људи добре воље, привредних субјеката и појединаца, највише из Бездана али и са територије Града Сомбора, почеле су да пристижу донације у опреми, намештају, бојама за фарбање и кречење, постељини и осталом материјалу, уз помоћ којег је некадашњи стационарни део Одељења у најкраћем могућем року оспособљен и почео је са радом данас, 01. марта 2024. године. Сви запослени на Одељењу свакодневно су радили на разним пословима, како би спремили просторије за поновни рад.

Комплетна медицинска опрема која је несебичним залагањем ватрогасаца и запослених сачувана од пожара, прегледана је од стране овлашћених сервисера и враћена као потврђено исправна или поправљена. Тиме је обезбеђено да се на Одељењу врше све медицинске услуге осим хидро терапије, јер је у пожару потпуно уништен део објекта у којем су били базени и каде.

Предузеће „Electronic Designe Medical“ из Земуна осим што је у рекордном року прегледало и по потреби поправило своје апарате, бањи Бездан је упутило донацију у целокупној опреми за кинези терапију која је у пожару потпуно изгорела. Предузеће „BTL Medicinska oprema“ из Београда позитивно је одговорила на молбу да на реверс уступи два апарата која су такође потпуно изгорела, а која су веома значајна за терапију пацијентима – апарат за тракцију са креветом као и ласер.

Менаџмент Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор се у име пацијената и свих запослених захваљује свим донаторима на несебичној помоћи, не само у материјалним већ и у нематеријалним донацијама.

“Захваљујемо се и свим запосленима Одељења за физикалну медицину и рехабилитацију у Бездану што су својим залагањем омогућили да се становништву Западнобачког округа неометано пружа здравствена услуга из домена физикалне медицине и рехабилитације. Општа болнице Сомбор ће изаћи у јавност са списком свих привредних субјеката и појединаца који су својом донацијом помогли да у данас поново започне са радом бања у Бездану”, стоји у саопштењу сомборске болнице које је потписао в.д. директора ове установе др Драган Растовић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *