ČETIRI MEDALJE ZA KLUBOVE IZ OPŠTINE APATIN NA TAKMIČENJU U SREMSKOJ MITROVICI

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Sremska Mitrovica i Atletski klub Srem bili su domaćini prolećnog mitinga prijateljstva za mlađe kategorije (23. Aprila 2017. godine), na kojem je nastupilo više stotina dece među kojima su bili i članovi Atletskog klub Apatin i Atletskog kluba Omladinac Prigrevica.
Ostvaren je veliki uspeh i osvojene su četiri medalje. Članovi Atletskog kluba Apatin osvojili su tri medalje (dve bronzane i jednu srebrnu) dok su članovi Prigrevačkog kluba osvojili jednu znatnu medalju.

Bronzane medalje za AK Apatin osvojili su brat i sestra Vladimir i Milica Zanze, dok je srebrnu medalju osvojio Miloš Dreković (svi u trkama na 60 metara u svojim starosnim kategorijama. Izuzetno dobre nastupe imali su i Sanja Rajšić kojoj je za malo izmakla bronzana medalja u trci na 60 metara zauzevši 4. mesto u sveukupnom plsmanu u svojoj kategoriji, na istoj deonici u svojim starosnim kategorijama Vuk Ličina osvojio je 9. mesto, Tara Ličina 16. mesto, dok je Una Čegar osvojila 20. mesto. Una Čegar takmičila je u disciplini skok u dalj gde je osvojila 11. mesto, dok je u trci na 200 metara zauzela 8. mesto. U disciplini skok u dalj nastupio je i Vladimir Zanze koji se u toj disciplini plasirao u prvoj polovini plasmana.

Zlatnu medalju za Atletski klub Omladinac iz Prigrevice osvojio je Branislav Tadić na 60 metara u konkurenciji dečaka 2006. godište.
Hrabre nastupe i vrlo dobre rezultate u konkurenciji velikog broja mladih atletičara sa teritorije cele R. Srbije, ostvarili su i ostali članovi AK Omladinac Prigrevica, Jovana Čović, Nevena Gajić, Nikolina Korica, Milana Tadić, Dragana Popović i Vuk Kovjenić.

Veliki pokazatelj da mladi Apatinci imaju potencijala za ostvarivanje vrhunskih rezultata, je činjenica da su se posle samo mesec dana treniranja i prvog susreta sa atletskom stazom, hrabro i bez straha upustili u trku sa takmičarima koji iza sebe imaju već nekoliko godina treniranja u atletskim klubovima.

Apatinci i Prigrevčani su na takmičenju bili u potpunosti kompaktni, pružali su podršku jedni drugima i davali dodatni motiv da se ostvare dobri rezultati, što je na kraju i dovelo do toga da se iz Sremske Mitrovice u Opštinu Apatin donesu četiri medalje.

Atletske klubove Omladinac Prigrevica i AK Apatin na takmičenju su predstavljali trener Bojan Tomašević, Goran Čegar i Mariana Čegar Lukić.

Mlade snage klubova iz Apatina i Prigrevice u narednom periodu očekuje nastup na višeboju koji će se održati u Somboru u oranizaciji AK Maraton Sombor.

Seniori Atletskog kluba Apatin protekle nedelje imali su više nastupa: na međunarodnom 30. Beogradskom maratonu, 22. aprila, Mariana Čegar Lukić je u trci na 42 km i 195 metara osvojila 8. mesto u sveukupnom plasmanu, maratonsku trku uspešno su završili i Zoran Radičanin, Rajmond Halai, Branislava Đuričin, koja je imala debitantski nastup u maratonu.
Na polumaratonskoj stazi dobre rezultate ostvarili su Predrag Knežević koji je u svojoj starosnoj kategoriji osvojio drugo mesto, uz oboren lični rekord, u ženskoj konkurenciji Snežana Milošević osvojila je četvrto mesto u svojoj kategoriji. Stazu na Beogradskom polumaratonu uspešno su pretrčali Dragana Dišić, Alisa i Goran Bajić.

Na 121. Bostonskom maratonu koji je održan proteklog ponedeljka, Atletski klub Apatin je predstavljao Nebojša Ćulumović koji je uspešno pretrčao maratonsku stazu i pored teške staze i izuzetno loših vremenskih uslova.

Na tradicionalnom Fruškogorskom maratonu koji je održan 22. i 23. aprila 2017. godine, AK Apatin imao je takođe svoje predstavnike, Franjo Pap je uz veliki napor istrčao stazu velikog istočnog maratona, pretrčavši 81 kilometar. Na Fruškogorskom maratonu nastupio je i Aleksandar Štajfer koji je istrčao stazu veliko zapadnog maratona lija je dužina bila 85 kilometara.

Milica Zanze, prva s desna Miloš Dreković, vicešampion prvi sleva slika sa Vladimirom Zanzeom, Milošem Drekovićem, Milicom Zanze i Unom Čegar Vladmir Zanze prvi s desna na pobedničkom postolju Zajednička fotografija članova AK Apatin i Omladinac Prigrevica