CEKOS VEOMA AKTIVAN U PRETHODNOM PERIODU

APATIN KULTURA VESTI

Povodom Svetskog dana pozorišta koji se obeležava 27. marta, u Sonti su 30. marta odigrane tri predstave. Publika je u sonćanskom Domu kulture mogla da pogleda premijeru predstave Dramskog studija Centra za kulturu i obrazovanje Sonta pod nazivom Slepi putnik, po tekstu Stefana Klecina i u režiji Nikole Dobrijevića. Zatim je odigrana još jedna premijera – predstava Gde je moj nos? Dramske trupe “Čika Savo Škobić”, a nakon toga odigrano je i 19. izvođenje predstave Pozorišni bonton Dramskog studija Centra za kulturu i obrazovanje Sonta, takođe po tekstu Stefana Klecina, a u režiji Anđele Šimunov i Anđele Klecin. Ove predstave takođe su igrane u sklopu opštinske smotre dečje drame, a selektor Dušan Radivojević kasnije je odredio da je najbolja predstava u opštini predstava Slepi putnik koja će zajedno sa predstavom Gde je moj nos? učestvovati na Zonskoj smotri dečje drame u Crvenki.

Sutradan, 31. marta u Apatinu, u okviru smotre drame za odrasle, Dramski studio CEKOS-a nastupio je sa još jednom predstavom. U pitanju je predstava Komedija o ženi u režiji Anđele Klecin i Nikole Dobrijevića.

Za ova dva dana, glumci našeg dramskog studija osvojili su glumačke nagrade i to David Kuruc za ulogu u predstavi Slepi putnik, Anđela Klecin i Anđela Šimunov za uloge u predstavi Pozorišni bonton i još jednom Anđela Klecin za ulogu u predstavi Komedija o ženi.

cekos sonta (11) cekos sonta (1) cekos sonta (2) cekos sonta (3) cekos sonta (4) cekos sonta (5) cekos sonta (6) cekos sonta (7) cekos sonta (8) cekos sonta (9) cekos sonta (10)