ČEGAR I TOMAŠEVIĆ NA DANIMA ATLETIKE U ZRENJANINU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Predstavnici Atletskog kluba Apatin i Atletskog kluba Omladinac iz Prigrevice, Goran Čegar i Bojan Tomašević, učestvovali su na tradicionalnim Danima atletike, koji su održani 12. i 13. novembra 2016. godine. Aktivnost je realizovana u Hotelu Vojvodina u Zrenjaninu, a domaćin ovogodišnjeg izdanja bio je Atletski savez Srbije i Grad Zrenjanin. Na danima atletike učestvovali su predstavnici svih atletskih klubova sa teritorije Republike Srbije koji su u 2016. godini aktivno učestvovali u takmičenjima iz programa ASS.

U uvodnom delu sve prisutne pozdravio je generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković koji je izvršio kratku rekapitulaciju ostvarenih rezultata ASS u prethodnom periodu, i izneo ciljeve za naredni period od kojih je posebno izneo organizaciju Prvenstva Evrope u dvorani koji će se održati od 3. do 5. marta 2017. godine, a čiji je domaćin Republika Srbija i Grad Beograd.

Nakon uvodnog dela Komesar za takmičenja ASS Ivica Možek, predstavio je novo usvojene propozicije takmičenja iz kalendara Atletskog saveza Srbije za period 2017-2020. godina, i predstavljen je i rad saveznog kapitena Slobodana Popovića i njegovog zamenika zaduženog za juniore Edina Zukovića.

Nakon predstavljanja propozicija i rada saveznog kapitena, održan je niz stručnih predavanja za atletske trenere, na kojima su predavači bili eminentni stručnjaci iz Antidoping agencije Srbije, Atletskog kluba Vojvodina, predavači iz Crne Gore i Visoke sportske i zdravstvene škole iz Beograda.

Tokom realizacije aktivnosti održani su sastanci predstavnika AK Apatin i AK Omladinac Prigrevica, na kojima je usaglašeno da je potrebno u narednom periodu uspostaviti užu saradnju između dva kluba, kroz zajedničke nastupe na atletskim takmičenjima i kroz razmenu kadrova, a sve u interesu razvoja atletike kao bazičnog sporta u Opštini Apatin.