БРОЈ РЕГИСТРОВАНИХ ТУРИСТА У ОПШТИНИ АПАТИН ВЕЋИ ЗА 21,57%

APATIN EKONOMIJA VESTI

Током претходне недеље, у Туристичку организацију општине Апатин стигли су званични подаци републичког Завода за статистику, везано за број регистрованих туриста и број ноћења у 2018. години на територији апатинске општине. Тим поводом, у просторијама ТО Апатин организована је конференција за медије на којој је говорио Немања Јовић, директор Туристичке организације наше општине.

-Као и претходне године, и ове је забележен раст броја туриста, као и раст броја ноћења на територији општине Апатин, у односу на 2017. годину. Током 2018. године било је 21,57% више туриста него годину дана пре. Што се тиче ноћења, и ту је забележен пораст у износу од 14,7 посто, односно, број ноћења је повећан за око 8.000, сазнајемо од Јовића.

Према речима директора ТО Апатин, ово су изузетно добри резултати, а постигнути су захваљујући променама, како у раду Туристичке организације, тако и у раду других туристичких субјеката у општини Апатин.

Немања Јовић је издвојио Специјалну болницу за рехабилитацију “Јунаковић”, а која је у 2018. години забележила значајан пораст ноћења када су туристи у питању, захваљујући улагањима, као и модернизацији њихове понуде и њихових садржаја.

-Ваучери Владе Републике Србије такође су допринели порасту броја туриста на територији наше општине, а није занемарљива ни улога новоформираних манифестација у општини, као и унапређење већ постојећих, закључио је директор ТО Апатин и додао:

-За непуне две године забележили смо раст у броју долазака туриста од 47,51% и раст у броју ноћења од 17,6%, истиче Јовић и најављује да ће се ТО Апатин залагати да се тај тренд настави и у наредном периоду.

Поређења ради, у периоду од 2010. до 2016. године, просек регистрованих долазака туриста на територију апатинске општине износио је од 6.000 до 7.000. 2017. године тај број је повећан на 8.502, да би 2018. године број долазака регистрованих туриста достигао цифру од 10.336 туриста.

Туристичка организација општине Апатин већ крајем фебруара месеца иде на Сајам туризма у Београд, на ком ће представити свој нови туристички водич и где ће искористити прилику да још једном презентују Апатинске рибарске вечери, као једну од највећих, најважнијих и најпосећенијих манифестација апатинске општине.

ФОНО Немања Јовић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.