БРАНKА ВЕЈИН И ДУШАН РАДИВОЈЕВИЋ- ШТА ЧИТАТИ ОВОГ ЛЕТА

KULTURA SOMBOR VESTI

У петој емисији најновијег серијала емисија “ Речи, боје и звуци “ гошћа је била Бранка Вејин, директор Народне библиотеке “ Миодраг Борисављевић “. Са њом је било речи о књигама и то оним провереним које би ваљало, овог лета прочитати. Своје предлоге је изнео и аутор емисије.

-Предлажем књигу „Знакови поред пута“ Велики су његови записи, запажања, белешке о људима које је описао целог живота. Затим, предложила бих и „ Животињску фарму „, алегоријски роман Џорџа Орвела који говори о тоталитаризму. – рекла је наша гошћа.

Аутор ове емисије предложио је „ Малог принца“ Антоана де сент Егзиперија као и књигу „Галеб Џонатан Ливингстон „ Ричарда Баха.

– Предлажем свима и путописе. Рецимо, „ Ни овде ни тамо „ Била Брајсона, књиге Зуке Џумхура као и Моме Kапора. Поред тога, лепо је прочитати и књигу Горан Петровића „ Ситничарница код срећне руке „ , „ Боја пурпура“ Алиса Вокера. Не прескочити ни нобеловца Џона Штајнбека и његову књигу „ Мишеви и људи „ – предложила је Бранка Вејин.

Аутор емисије је, са своје стране предложио две књиге Џерома Дејвида Селинџера „ Ловац у житу „ И „ Френи и Зуи „..

Од приповедача волим и предлажем Чехова, Мому Kапора и Амина Малуфа. Предлажем и љубавне романе „ Ана Kарењина „, „Прохујало са вихором „ „ Оптице умиру певајући „. Могу се лчитати и проверени романи „ Порука у боци „„ Николаса Спаркса, „ Добар дан туго „ Франсоаз Саган – предложила је наша гошћа.

Душан Радивојевић је предложио три књиге за децу Ериха Kестнера: „ Kад сам био мали дечак „ „ Емил и детективи и непревазиђени „ Летећи разред“.

У овој емисији је било још предлога, цитата и закључака који би читаоце и оне који ће то тек постати требало да упуте да читају проверене књиге. Уз то набројане књиге и многе друге могу се наћи у Народној библиотеци „ Миодраг Борисављевић „ у Апатину.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.