БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ “ДР РАДИВОЈ СИМОНОВИЋ”

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Министарство здравља Републике Србије покренуло је акцију организовања бесплатних превентивних прегледа са циљем ране дијагностике и промоције превенције. Акција ће бити одржана у недељу, 16. јуна 2024. године, у периоду од 08.00 до 17.00 часова у Општој болници „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору, на адреси Војвођанска 75.

За одрасле ће бити организовани следећи прегледи:

  • Мерење крвног притиска и пулса
  • Ултразвучни преглед абдомена и мале карлице
  • Дерматолошки преглед младежа
  • Лабораторијски прегледи: одређивање комплетне крвне слике, шећера у крви и тумор маркера (CEA, CA 19-9, AFP – Алфа Фетопротеин)

За децу ће бити доступни следећи прегледи:

  • Преглед педијатра, као и по потреби прегледи других специјалиста: физијатара, офталмолога, ОРЛ и дерматолога
  • Одређивање шећера у крви по жељи родитеља

Сви наведени прегледи, осим ултразвучног прегледа абдомена и мале карлице, биће обављани у згради Специјалистичких амбуланти Опште болнице „Др Радивој Симоновић“. Ултразвучни прегледи ће се обављати у Служби за радиолошку дијагностику, у приземљу зграде Хируршког блока.

Пацијенти код којих се уоче неправилности приликом прегледа или у резултатима биће упућени на даљу дијагностику и прегледе већ у току наредне недеље.

Превентивне прегледе могу обавити сви заинтересовани грађани, без заказивања и упута, независно од тога да ли имају регулисано здравствено осигурање.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *