БЕЛИ ЛУК НА ЦЕНИ, ПОЛАКО ПРИСТИЖЕ ДОМАЋЕ СЕЗОНСКО ПОВРЋЕ

APATIN EKONOMIJA SERVISNE INFORMACIJE VESTI

Пијачни дан у Апатину, а зелена пијаца је препуна и понуда је добра као и увек али су цене за поједине производе још увек високе иако је поврће и воће из домаће производње почело полако да пристиже на тезге. Посебно је висока цена белог лука који на појединим продајним местима достиже и 800 динара за килограм, а може се пронаћи за цену од 350 до 400 динара за килограм. Онај домаћи, ситнији се продаје за 50 динара по везици.

Како сазнајемо од произвођача полако је почео да пристиже млади кромпир (250 дин/кг), краставац (250 дин/кг), а за десетак дана почеће да сазрева и парадајз из домаће производње, а према очекивањима почетна цена би могла да буде између 200 и 300 динара за килограм. Зелена салата је и даље један о најјефтинијих производа и можете је купити већ за 50 динара по главици.

-Као и сваке године када крене да рађа сезонско воће и поврће цене буду мало више али оне падну већ након 15ак дана и буду приступачније свима. Слична ситуација се очекује са парадајзом који ће се наћи у продаји за 10 дана а цена би могла да буде око 250 динара. – кажу из Пољоприредног газдинства “Пинћир”.

Ако сте пак љубитељи јагода и оне се могу пронаћи на апатинској пијаци али ћете за килограм овог воћа морати да издвојите 400 динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *