БАРМЕНКЕ ИЗ СРБИЈЕ МЕЂУ НАЈБОЉИМА У РЕГИОНУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI ZANIMLJIVOSTI

Сваке године почетком фебруара, у Спалладиум арени у Сплиту, одржава се сајам угоститељства под називом “Adriatic gastro show”. У оквиру ове манифестације, већ другу годину за редом, одржано је и Међународно такмичење бармена под називом „Lady’s Cup 2019“. Организатор такмичења је Хрватско удружење бармена. С обзиром на то да је догађај намењен искључиво дамама, на такмичењу је учествовало 26 барменки из Хрватске, Словеније, Црне Горе и Србије. Такмичење је оцењивано према критеријума Међународне асоцијације бармена (ИБА).

Департман за географију, туризам и хотелијерство, Природно – математичког факултета, Универзитета у Новом Саду, представљале су студенткиње Исидора Фаркаш, Јована Перић и Ана Недић, као и Наставник вештина Милорад Тодоровић као ментор студената.
У озбиљној конкуренцији професионалних барменки, Исидора Фаркаш представила је дуги коктел „Peach Delight“, за који је освојила друго место и пехар у категорији „Мараска коктел“. Јована Перић представила је дуги коктел „Winter Rose“ и освојила друго место и пехар у категорији „Finest Call koktel“. Ана Недић освојила је треће место и пехар у категорији „Dubrovnic Republic koktel“ са коктелом „Secret posion“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.