ATILA TOT PRVO DETE ROĐENO U 2018. GODINU U PORODILIŠTU OPŠTE BOLNICE “DR RADIVOJ SIMONOVIĆ”

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

U porodilištu Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru, na prvu bebu sa teritorije grada čekali su do 3. januara, kada se u 12 i 30 sati, rodio Atila Tot. Majka Tunde i tata Marijan, su dobili naprednu bebu od 4,8 kilograma i 55 centimetara. Atila je treće dete porodice Tot iz Bezdana.

Porodilište je posetila i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, koja je Atilinoj majci uručila poklon čestitku od 100.000,00 dinara, a Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja poklonio je auto-sedište.

Osim Atile, auto-sedišta na poklon dobilo je i osam beba koje su rođene u međuvremenu, odnosno, za prvih šest dana januara 2018. godine. Auto-sedišta na poklon dobiće ukupno 20 beba rođenih prvih dana 2018. godine.

Porodilište je posetio i Milan Glumac, načelnik Odeljenja saobraćajne policije PU Sombor, a domaćini v.d. direktora Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ dr Dragan Rastović, dr Milan Arnaut, načelnik Dečjeg odeljenja i dr Lazar Račić, načelnik Odeljenja ginekologije, sa gradonačelnicom su razgovarali o potrebama Opšte bolnice.

Dr Račić je ukazao na trend opadanja nataliteta na teritoriji grada Sombora. On je izneo podatke prema kojima je u Somboru 2015. godine rođeno 1038, 2016 – 978, a prošle, 2017. godine – 952 bebe.

Ako je suditi prema prvih šest januarskih dana u 2018. godini, ima nade da se trend opadanja nataliteta zaustavi.