ATELJE ŠĆEKIĆ PRIPREMA NOVU IZLOŽBU

APATIN KULTURA VESTI

U svom ateljeu u potkrovlju Poštanske ulice, mestu sa kojeg se pruža pogled na ceo grad, svoja dela stvara apatinski slikar Nebojša Šćekić.

Ovaj umetnik, široj javnosti poznat po tome da uz pomoć starih fotografija i razglednica, u tehnici retro memori, oživljava slike vojvođanskih gradova  sa početka 20 veka, pripremio je preko trideset novih radova.

U svojevrsnoj obnovi čuvenih zdanja i ulica, raznih portreta, veduta, Šćekić je marljivo radio pa nas uskoro očekuje i njegova četvrta samostalna izložba. Nebojša traga za prostorom kako bi u ovoj godini ponovo postavio izložbu u svom gradu.

To je bila prilika da ga posetimo u njegovom ateljeu gde smo se uverili da će i ova izložba obilovati motivima novog i starog Apatina , neizostavnim urbanim pejzažima ali i portretima.

Ljubomir Pavlović, srpski slikar, Atelje Šćekić,

Za oko nam je posebno zapao portret poznatog srpskog umetnika Ljubomira Ljube Popovića koji je bio jedan od najcenjenijih savremenih srpskih slikara, i čija se dela nalaze u prestižnim galerijama, muzejima i kolekcijama širom sveta.

Šćekićeve slike i ovaj put obiluju jarkim bojama , bogatim nanosima četkica i špahli što nas je uverilo da nas očekuje još jedna zaista zanimljiva izložba ovog nadarenog apatinskog umetnika.

Nebojša Šćekić , Slikar Apatin Nebojša Šćekić , Slikar Apatin Nebojša Šćekić , Slikar Apatin Nebojša Šćekić , Slikar Apatin