HRANILICE ZA PTICE ANONIMNOG LJUBITELJA ŽIVOTINJA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Brojna stabla i stubovi ulične rasvete u glavnoj ulici na kojima su visile saksije sa cvećem osvanuli su danas okićeni hranilicama za ptice. Ove improvizovane hranilice načinjene od šišarki, plastičnih čašica, komada kartona pa i kore limuna na kojima se nalazi različito zrnevlje, pomoći će preživljavanju ptičijih vrsta u zimskom periodu.

Iako i sam organizuje akcije postavljanja hranilica širom grada, lokalni ornitolog Nenad Spremo kaže da nije upoznat sa ovim dobronamernim gestom, ali i da ga pozdravlja. -Pticama je veoma važna zimska prihrana a svaki ovakav gest podržavam i pozdravljam. On je zamolio građane da se s pažnjom ophode prema hranilicama koje su postavljene i dodao da su pticama najpotrebnije žitarice, posebno one bogate uljima, a da hleba ne treba davati mnogo, jer pticama nisu toliko potrebni ugljeni hidrati, a postoji i opasnost da se u vlažnim uslovima ubuđavi što može dovesti do uginuća, poručio je Spremo.

Ako ih još uvek niste primetili, pogledajte kako izgledaju hranilice koje smo danas zabeležili našim foto-objektivom.

zrnevlje za ptice (5) zrnevlje za ptice (6) zrnevlje za ptice (7) zrnevlje za ptice (9) zrnevlje za ptice (11) zrnevlje za ptice (10) zrnevlje za ptice (8)