“АСПЕКТ ПРОЛАЗНОСТИ” У АПАТИНСКОЈ ГАЛЕРИЈИ “МЕАНДЕР”

APATIN KULTURA VESTI

У апатинској галерији “Меандер” 15. новембра 2019. године од 19 сати ће бити отворена изложба радова Сање Девић и Јефимије Коцић под називом “Аспект пролазности”. Изложба се бави приказом појма времена и његовог трајања. Тачка у којој се спајају прошлост и будућност представља живот који живимо, а једини сведок ововремености је сазнање о постојању будућности подучене прошлошћу. Поставка обухвата визуелне приказе овог појма из људске перспективе почевши од једноћелијских организама, па до његовог непрекидног (континуалног) трајања у универзуму, а односи се на животни циклус људског бића. Радови приказују оригиналне снимке створене у лабораторији Факултета за Хемију у Нишу, као и снимке свемира направљене уз помоћ телескопа рефлектора.

Изложба у Апатину ће трајати до 28. новембра.

Сања Девић (1980), дипломирала је на Факултету уметности у Нишу, као студент генерације на одсеку за графички дизајн. Постдипломске магистарске студије завршила је на Факултету ликовних умјетности Цетиње. Током професионалног рада, реализовала је велики број пројеката за клијенте широм света у свим областима графичког дизајна (САД, Канада, Велика Британија, Данска, Тајланд, Швајцарска, Сингапур, Француска, Мексико, Норвешка, Аустрија, Хрватска). Њена излагачка делатност броји тринаест самосталних изложби и преко педесет групних изложби у земљи и иностранству. Добитник је више награда за радове из домена примењене уметности. Њени радови објављивани су у књигама и часописима у земљи и иностранству. Члан је Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије (УЛУПУДС-а) и нишког огранка Асоцијације интерактивног дизајна (ИXДА НИС).Више пута је била члан жирија уметничких такмичења. Запослена је на Факултету уметности у Нишу као доцентна Департману за примењене уметности. Предаје предмете Просторна графика иИлустрација.

Јефимија Коцић (1992) дипломирала је на Факултету уметности у Нишу на Одсеку за примењене уметности. Мастер студије завршила је на истом факултету 2015. године, а 2017. завршила је мастер студије Факултета дигиталних уметности (смер Дизајн нових медија) Универзитета Метрополитан у Београду. Године 2015. била је демонстратор у настави на предмету Цртање и сликање на Факултету уметности у Нишу. Од 2016. године ради на Факултету уметности у Нишу као асистент на предмету Просторна графика Одсека за примењене уметности. Јуна 2019. године докторирала је на Факултету примењених уметности у Београду. У оквиру програма Студентског културног центра у Нишу, покреће и води Академски мултимедијални колектив “екс.тензија”. Њена излагачка делатност до сада броји 11 самосталних изложби и преко четрдесет групних изложби у земљи и иностранству. Од 2014. године девет пута је била члан жирија ликовних и литерарних конкурса у земљи. Била је стипендиста Министарства просвете, науке и технолошког развоја за изузетно надарене ученике и студенте. До сада је објавила једну књигу поезије ”Везе”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.