АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ ПЕТЕФИ ШАНДОРА 10. АПРИЛА

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Полагањем новог слоја асфалта у дужини од 250 метара које је планирано у априлу, општина Апатин завршава комплетно реновирање улице Петефи Шандора. Радови, које изводи предузеће “Сомборелектро” из Сомбора, обухватали су замену електро инсталација, њихово полагање у земљу и постављање око 1000 м2 бехатона у тротоаре, паркинг места и колске прилазе пословним и стамбеним објектима.
Помоћник председника општине Апатин, Јевто Милојевић каже да је асфалтирање улице Петефи Шандора задња фаза планиране реконструкције у овој улици. Према његовим речима оно би могло бити обављено и раније, али је због асфалтне базе суботичког „Војпута“ чија се сезона отвара 10. априла тад најраније и могуће. Милојевић додаје да ће као и у случају осталих пројеката које финансира локална самоуправа бити остварена значајна уштеда.

– Пројектована вредност радова је планирана на 42 милиона динара, али вам одмах могу рећи да ће она бити значајно мања, и да ћемо као и на другим пројектима које смо завршили, остварити значајне уштеде. При томе смо строго водили рачуна да квалитет изведених радова не одступа од оних из пројекта у шта се грађани могу и лично уверити, поручио је Милојевић.

Ово је ово само једна од улица у граду која добија нови изглед. Поред Петефи Шандора, локална самоуправа је реконструисала улицу Мајора Тепића, као и приступну саобраћајницу новоизграђеном објекту јаслица из правца Средње улице. Радило се на више места, а ове године је поред реконструкција улица у плану и капитални пројекат изградње пута Мотел- Вагони у дужини од шест километара за које је општина Апатин већ обезбедила средства у износу од 30 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.