АПР УПОЗОРАВА – МАРKЕТИНШKА АГЕНЦИЈА СЛАЊЕМ ДОПИСА ОБМАЊУЈЕ ПРИВРЕДНИKЕ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Агенција за привредне регистре упозорила је привредне субјекте да немају обавезу уписа у регистар портала “Привредни-регистар.рс”, јер то није званичан регистар АПР-а, већ је реч искључиво о комерцијалној понуди за оглашавање.

У саопштењу АПР наводи да су се поново огласили тим поводом због обраћања великог броја привредних субјеката који су добили дописе “Привредног-регистра.рс” којима се позивају да се упишу у тај регистар. Таквим дописима, додаје се, привредни субјекти се доводе у заблуду да их упућује Регистар привредних субјеката који води АПР.

Упозоравају све кориснике да ова понуда не потиче из АПР-а. Наглашавају да примаоци тих дописа немају никакву законску обавезу регистрације на том порталу, јер је у питању понуда која има искључиво комерцијалну сврху оглашавања за рачун привредног друштва “Дигитална платформа д.о.о. Београд-Нови Београд”.

То привредно друштво је, додају, основано 14. фебруара 2020. године и регистровано за делатност истраживања тржишта и испитивање јавног мњења.

“На уплатницама приложеним уз допис овог привредног друштва одштампан је износ од 4.500 динара, уз обавештење да ће накнада за упис у “Привредни-регистар.рс” бити увећана на износ од 15.000 динара, уколико се уплата не изврши до 12. октобра 2020. године”, упозоравају у АПР-у.

Танјуг.рс

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *