APATINU 25 MILIONA DINARA ZA PROŠIRENJE ATMOSFERSKE KANALIZACIJE U NJEGOŠEVOJ I BRANKA RADIČEVIĆA

APATIN EKONOMIJA VESTI

Uprava za kapitalna ulaganja APV odobrila je, po Konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, projekat kancelarije za LER opštine Apatin za izgradnju i proširenje atmosferske kanalizacije u ulicama Njegoševa i Branka Radičevića.
Ukupna potrebna sredstva za realizaciju ove investicije iznose preko 30 miliona dinara. Opštini Apatin je odobreno 25.344.038,71 dinara, što čini 80% potrebnih sredstava, dok će ostatak sufinansirati sa 20% odnosno 5.679.000,00 dinara kako bi realizovali ovu investiciju. Izgradnja i proširenje atmosferske kanalizacije u Slivu Dunavac 2 od izuzetnog je značaja za građane koji žive u ulicama Njegoševa i Branka Radičevića, kojima su za velikih kiša poplavljeni stambeni i poslovni objekti.

– Sredstva će biti utrošena za drugu fazu zamene i proširenja atmosferske kanalizacije u ulicama Branka Radičevića i Njegoševe. Sa ovim projektom će se rasteretiti postojeći kolektor koji  prikuplja atmosferske vode sa površine od preko 50 hektara u ovim ulicama, i tu je bilo najviše problema za velikih kiša, izjavio je za Radio Dunav, Jevto Milojević, pomoćnik predsednika opštine Apatin zadužen za investicije.

Jevto Milojević