APATINSKI „VOJVODA“ DONEO PRVE BODOVE FUTSALERIMA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Igrači KMF Apa-futsal i KMF Kraljevićevo iz Kačareva preredili su u petak uveče divnu futsal predstavu ljubiteljima ove igre u hali OŠ Žarko Zrenjanin u Apatinu. Susret pun lepih poteza, golova, neizvesnosti, skoro i potpunog preokreta, ali i žutih i crvenih kartona, rešio je Dragan Vojvodić pogotkom iz kaznenog udarca 27 sekundi pre kraja utakmice i na taj način doneo pobedu domaćinu u susretu trećeg kola Druge futsal lige Srbije– grupa „Vojvodina“ rezultatom 5:4 (3:0).

Gosti su u Apatin došli sat vremena kasnije zbog problema u putu, pa je možda i to razlog slabijeg prvog poluvremena. A domaćinima je zaista sve krenulo sjajno. U 3. minutu Danić donosi prednost Apa-futsalu, a samo minut kasnije isti igrač nakon polukontre sjajno asistira Lazareviću za 2:0. Tačku na sjajno prvo poluvreme domaćih stavlja, uz kapitena Delića ponajbolji igrač žuto-crnih Aleksandar Lazarević u 18. minutu, posle preciznog dodavanja Vojvodića. Ipak, mora se spomenuti da su domaći imali još nekoliko izglednih situacija, ali da su gosti iz Kačareva u drugom delu prvog poluvremena promašili tri nestvarne prilike pa je tako domaćin otišao na odmor u sjajnom raspoloženju.

Gosti su se u drugom poluvremenu očigledno oporavili od početnog šoka i diktirali su tempo pokušavajući da ugroze gol inače sjajnog Bulata. U 26. minutu lopta je dugo kružila oko zone domaćih, a nakon šuta Stošića autogol postiže Vojvodić. Gosti su nastavili sa pritiskom i brzim protokom lopte pokušavajući da stvore višak pred golom domaćih. U jednoj takvoj situaciji u 34. minutu su i pogrešili, loptu je presekao Vanja Prole i preciznim šutem sa svoje polovine terena postigao prelep gol. Tri minuta kasnije Ivanovski je smanjio na 4:2, a ubrzo nakon toga se desila situacija koja je mogla da preokrene tok meča. Loptu je u svom posedu imao igrač „kraljevića“ Pejčinović, kojeg je dugo za dres vukao Marčeta. Isprovociran ovim faulom Pejčinović je krenuo ka Marčeti i ogurnuo ga. Ubrzo se stvorila gužva, ali se sve za kratko vreme smirilo, a potom je arbitar Davidović pokazao crveni karton obojici igrača. Reklo bi se prestrogo jer je opšti utisak da je Marčeta trebao da dobije žuti karton i da nije hteo da učestvuje u „gužvi“ nakon sudijskog zvižduka odnosno dosuđenog faula.

U novonastaloj situaciji i igri „3 na 3“ bolje se snalaze gosti koji u razmaku od samo 50 sekundi postižu dva pogotka, preko sjajnog Ivanovskog i dolaze na prag potpunog preokreta. Na semaforu je stajalo 39:33 (27 sekundi do kraja) kada su gosti napravili faul za kazneni udarac. Loptu je namestio Dragan Vojvodić i snažnim i preciznim šutem matirao Nikolovskog. U poslednjih dvadesetak sekundi „kraljevići“ ne uspevaju da upute šut ka Bulatovom golu pa tako bodovi nakon sjajne igre i ogromnog uloženog truda ostaju u Apatinu.

U narednom 4. kolu Druge lige Srbije – grupa „Vojvodina“ Apa-futsal u petak 28. oktobra igra u gostima protiv ekipe TFK Temerin.

KMF Apa futsal - KMF Kraljevicevo (16) KMF Apa futsal - KMF Kraljevicevo (15) KMF Apa futsal - KMF Kraljevicevo (14) KMF Apa futsal - KMF Kraljevicevo (13) KMF Apa futsal - KMF Kraljevicevo (12) KMF Apa futsal - KMF Kraljevicevo (11) KMF Apa futsal - KMF Kraljevicevo (10) KMF Apa futsal - KMF Kraljevicevo (8) KMF Apa futsal - KMF Kraljevicevo (7) KMF Apa futsal - KMF Kraljevicevo (6) KMF Apa futsal - KMF Kraljevicevo (5) KMF Apa futsal - KMF Kraljevicevo (4) KMF Apa futsal - KMF Kraljevicevo (3) KMF Apa futsal - KMF Kraljevicevo (2) KMF Apa futsal - KMF Kraljevicevo (1)