АПАТИНСКИ ОСНОВЦИ У КЛУПАМА ОД 1. СЕПТЕМБРА – У ТОКУ ЗАМЕНА ПАРКЕТА У СПОРТСКОЈ ХАЛИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Шлколска 2022/2023. година у апатинској Основној школи “Жарко Зрењанин” ће почети 01. септембра, а ђаци ће у нову школску годину ући редовно, седећи у школским клупама.

-Ученици првог и трећег разреда прве недеље иду поподне, а другог и четвртог преподне, док ђаци старијих разреда наставу стално похађају у првој смени. Министарство просвете, науке и технолошког развоја је свим просветним установама упутило допис у којем стоје и неке препоруке по питању мера у превенцији Ковида, којих ће се апатинска школа придржавати, а за разлику од ранијих година када пандемија то није дозвољавала, ученици од петог до осмог разреда ће наставу похађати по кабинетима, каже за радио Дунав, директорка ове образовне установе.

Ученици који ове године крећу у пети разред ће са својим учитељицама састанак одељенског старешине имати 31. агуста од 8 часова, а одмах почетком септембра ће бити одржан и родитељски састанак. Истог дана (31. августа) од 17 часова у вишенаменској сали састанак са учитељицама ће бити организован за родитеље ђака првака. За разлику од ранијих година, овог пута је забележен тренд раста броја уписане деце у први разред, тако да ће Основна школа “Жарко Зрењанин” Апатин ове године имати седам одељења првака, први пут након 2017. године.

Министарство је и ове године за све ученике који испуњавају услове за добијање бесплатних уџбеника обезбедило књиге, и оне ће 01. септембра бити подељени ђацима.

У склопу припрема за нову школску годину, почетком јула су почели радови на одржавању објеката апатинске Основне школе, а према речима директорке ове установе Јасне Павићевић, највећи пројекат је замена паркета у спортској хали.

-Ове радове финансира Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Тренутно се врши скидање старог паркета, а план је да комплетан посао буде завршен до 10. септембра и надам се да ће спортска хала од тог датума бити спремна за коришћење. Када је у питању сама зграда школе, заменили смо олуке који су били у лошем стању и најчeшће су баш они били узрок прокишњавања у учионице, јер је кров саниран. Након тога смо започели кречење учионица које су страдале услед прокишњавања, а замењене су и све цеви од грејања за које је процењено да би могле да праве проблем током грејне сезоне. Лимари који су радили кров направиће нам и канте за отпатке које ће бити постављене у дворишту школе. Радови у хали коштају око дванаест милиона динара, док смо за остале радове из сопствених средстава издвојили око два милиона динара, рекла је Јасна Павићевић.

На конкурсу Покрајинског секретаријата за образовање Основна школа “Жарко Зрењанин” Апатин је добила средства за куповину мултифункционалног штампача чија је набавка у току. По пројекту Министарства просвете под називом “Дигитална учионица”, у ову образовну установу стигло шест лаптопова, пројектора и носача за пројекторе, тако да свака учионица у апатинско Основни школи поседује лаптоп и пројектор.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.