АПАТИНАЦ ЖАРKО ТИШМА БОЛУЈЕ ОД ТЕШKЕ БОЛЕСТИ И ПОТРЕБНА МУ ЈЕ ПОМОЋ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Апатинац Жарко Тишма (51) води најважнију битку – за живот. Да би успео неопходно му је много новца, који он и његова породица немају.

Продали су све што су могли и за првих неколико терапија потрошили све што су имали. Лекари верују у његов опоравак, уз услов да редовно прима изузетно скупе терапије.

Почетком јула Жарку је дијагностикован карцином плућа. Убрзо након успостављања дијагнозе почели су да се јављају болови и стање се погоршало. Жарко је отишао у иностранство на детаљну дијагностику, где је утврђено да постоје метастазе на костима, дуж кичменог стуба и на другим органима.

Неопходна су му средства за хемиотерапије у комбинацији са имунотерапијама и зрачењем које му је прописано у клиници у Бечу. Ове терапије су тренутно једина могућност да се болест заустави. Такође средства су потребна за услуге превода документације као и смештај.

-До сада смо били на три терапије. Жарку је сад боље, али понестаје средства за лечење. Новац се прикупља преко хуманитарне фондације Александра Шапића, али и на све друге доступне начине. И наши синови, Душан и Лука се боре на свој начин, кроз разне акције и апеле путем друштвених мрежа. Али поред свег нашег труда, средства пристижу слабо и споро. Жарко је борац, а ми се лавовски трудимо да му помогнемо и заједнички успешно превазиђемо ово највеће искушење пред које смо стављени. Лекари у Бечу су оптимистични. На задњем прегледу су рекли да лечење иде по плану и да су прогнозе за оздрављење сасвим реалне, али да су неопходне редовне терапије, зато молим све добре људе да нам помогну – апелује Жаркова супруга Вукица.

За Жаркову животну победу! Будимо хумани! Помозимо Жарку!

СМС-ом 1306 на 3030

Уплатом на динарски рачун: 160-6000001421558-77

Уплатом на девизни рачун: 160-6000001422084-51

IBAN: RS35160600000142208451

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *