APATINSKI NAPREDNJACI PREDLAŽU ULAGANJE U PREHAMBRENU INDUSTRIJU

DRUŠTVO POLITIKA VESTI

U redakciju Radio Dunava stiglo je saopštenje Opštinskog odbora Srpske napredne stranke iz Apatina u kome je pored niza kritika upućenih lokalnoj samoupravi objavljen i program razvoja Apatina sa kojim će ova stranka nastupiti na predstojećim lokalnim izborima.

Kritike se u ovom saopštenju odnose na visoku stopu nezaposlenosti, manjak investicija i efikasnost lokalne administracije dok se programom predlaže funkcionalna i uslužna uprava, koja će rešavati probleme građana, predlog razvoja privrede, povećanja investicija i  ulaganje u obrazovanje, sport i socijalne usluge.

Opštinski odbor SNS-a smatra da je potrebno objediniti i brendirati turističku ponudu grada, pomoći poljoprivrednicima i i usmeriti razvoj opštine ka prehrambenoj industriji.Takođe , saopštenjem se navodi da Apatin ima izuzetan potencijal za investitore , povoljan geografski položaj i industrijsku bazu sa školovanim i vrednim stanovništvom.

Osim privrede, u saopštenju se predlaže program stipendiranje mladih za perspektivna zanimanja i održiv program zapošljavanja mladih diplomaca, finansiranje sportskih i kulturnih društava , pružanje boljeg sistema zdravstvene zaštite i podrške mladim bračnim parovima.

Saopštenje možete preuzeti OVDE

Ilija Bursa'