КОНЦЕРТОМ САШЕ МАТИЋА СУТРА ПОЧИЊУ “РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Овогодишње, 59. по реду “Апатинске рибарске вечери” ће почети сутра и трајаће до недеље, 9. јула. Туристичка организација Апатин је уз подршку локалне самоуправе и ове године припремила богат културноуметнички, спортски, забавни и музички програм, који ће по традицији увеличати највећа имена са естраде. Ни ове године неће изостати традиционални аласки догађаји, попут такмичења у пецању и кувању рибљег паприкаша, који су и основа ове манифестације чија традиција је дуга готово шест деценија.

У оквиру сутрашњег програма бродић „Апатинка“ ће од 17 часова крстарири до Великог Лимана, цена вожње по особи је 400 динара, а резервације се могу обавити путем телефона 025/515-00-68. Сат времена касније на стадиону ОФК “Младост” ће бити одиграна фудбалска утакмица „Меморијал Владимир Баћанов“.

Главни догађаји првог дана овогодишње манифестације ће почети у 19.30 часова, дефилеом Апатинских мажореткиња и дувачког оркестра из Купусине центром града, са наступом на тргу „Николе Тесле“, а од 20 часова ће стартовати квалификације за “Златни котлић Апатин”. На централној бини ће наступити КУД „Царза“ и фитнес клуба “Фигура” из Сомбора, а потом ће госте забављати група „Мали мрав“.

Овогодишње “Рибарске вечери” ће нешто после 22 сата званично отворити председница општине Апатин, Дубравка Кораћ након чега ће уследити ватромет, а у 22.30 часова ће почети концерт Саше Матића.

Наредних дана Апатин ће бити центар добре забаве, а организатори очекују да ће као и ранијих година, манифестацију поред Апатинаца, посетити и велики број људи из читавог округа. Један од проблема који се јавља приликом организације оваквих манифестација је непрописно паркирање услед недостатка паркинг места, због прилива великог броја возила. Из Туристичке организације Апатин апелују на све возаче који на манифестацију долазе аутомобилом, да се не паркирају на зелене површине, посебно у градски парк који ће за бити затворен, јер ће се такви прекршаји кажњавати. Апатинци и гости са стране могу да користе паркинг места која се налазе код бродоградилишта, апатинске “Марине”, пиваре и “Лидла”, затим у улици Милоша Обилића и на почетку улице Светог Саве, као и паркинге код спортске хале и основне школе, код бивше железничке станице, али и друга места у граду која су предвиђена за паркирање.

Фото: Архива

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *