APATINSKI NAPREDNJACI- APATIN IZGLEDA BOLJE I OPREMLJENIJE SA MESNIM SAMODOPRINOSOM

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Mesni samodoprinos je veoma značajan prihod budžeta iz kojeg se decenijama unazad finansiraju bitni infrastrukturni projekti u svim Mesnim zajednicama navode iz OO SNS u Apatinu.

Osim toga, oni navode i da je obaveza opštinske uprave da objavi sve finansijske izveštaje o planiranim i utrošenim sredstvima koji se svake godine usvajaju u Skupštini opštine Apatin i da to ubuduće redovno čine.

Iz SNS-a ističu da je zahvaljujući isključivo građanima opštine i njihovoj spremnosti da ulože svoj novac u ovu sredinu, opština Apatin izgleda danas bolje i opremljenije nego što bi izgledala da nije izdvajanja iz mesnog samodoprinosa.

Takođe, oni u svom saopštenju navode da u Apatinu na taj način izgrađena fabrika vode koja je delom finansirana iz kreditnih sredstava. “U toku 2007.godine, Opština Apatin je odlučila da se kredino zaduži na rok od 15 godina sa grase periodom od 2 godine, radi izgradnje druge faze ovog postrojenja. Vraćanje ovog kredita finansira se iz mesnog samodoprinosa od 3%“ , navodi se u saopštenju.

Prema njihovim informacijama, period do kraja otplate ove investicije nije kratak i građanima neko treba da objasni ili da ih podseti da će ovu obavezu morati oni snositi, da li kroz samodoprinos ili kroz opštinski budžet.

Podsećamo, referendum o usvajanju mesnog samodoprinosa, koji je počeo 8.novembra 2015 do sada su podržali ili pozvali građane da se izjasne DS, SPS, SRS, SDS, SNS dok je pokret “Dosta je bilo” , kojeg vodi Saša Radulović pozvao građane da ga bojkotuju.

Izjašnjavanje na kome će građani odlučiti da li će podržati uvođenje mesnog samodoprinosa u Apatinu traje do 22. novembra. U Silojevu i Kupusini referendum će početi 15. novembra, dok će građani Prigrevice na glasanje izaći u periodu od 15. do 22. novembra.

Saopštenje SNS-a možete preuzeti OVDE.