АПАТИНСКИ МАТУРАНТИ ПОСЕТИЛИ ВОЈНУ АКАДЕМИЈУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Апатински матуранти су јуче постили Војну академију у Београду, а одлазак ученика завршних разреда средњих школа у ову престижну образовну установу организовала је Општина Апатин. Делегацију наше општине коју је предводио заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић угостио је начелник војне академије, пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић заједно са Апатинцима Гораном Чегаром и Александром Буквићем. Ђаке апатинских средњих школа предводили су директор гимназије и стручне школе „Никола Тесла“ Милан Дражић и професорка физичког васпитања Драгана Узелац.

Домаћини су ђацима у целодневном дружењу представили Војну академију кроз различита предавања, и истакли значај ове установе у друштву. Матуранти су имали прилику да у пратњи старешина обиђу унутрашњост академије по секторима, као и да одиграју промотивне спортске утакмице са питомцима.

-Циљ ове посете је био промоција Војне академије, али и да матуранти који се препознају кроз униформу и овакав начин живота, након завршене средње школе одлуче да похађају академију. Захвалио бих се домаћинима на добродошлици, а посебно начелнику академије који је препознао значај наше посете и уручио нам захвалницу, рекао је Радован Ђукић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *