APATINSKI BOKSERI OVOG VIKENDA NA NOVOSADSKOM SPENSU

APATIN OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT SRBIJA SVET VESTI

Apatinski bokseri odlaze ovog vikenda u Novi Sad gde se održava 1 kolo Regionalne liga Vojvodine za 2015 godinu.Biće ovo prvi test za novoformirani klub, novu upravu i takmičare u novoj sezoni.Prema izboru trenera Milana Dubaića i Jovana Ćurčića za Novi Sad kreće deset takmičara:Huba Milan, Mandić Nikola, Forgač Andrej, Dukić Stefan, Lukić Vukašin, Vujin Milan, Anđela Grmuša, Bubalo Mirko i Kovačević Đurađ.
Trener bokserskog kluba Apatin, Milan Dubaić je rekao da su borci odlično prošli pripremni period i da su spremni da naprave pozitivan rezultat u prvom kolu.
-Jedini cilj nam je pobeda. Imamo mlade i kvalitetne borce, koji su fizički veoma spremni, kolega Ćurčić je odlično obavio svoj deo posla.Verujem da je Apatin na pravom putu da povrati nekadašnju slavu, dodao je Dubaić.
U Bokserskom klubu Apatin trenira preko 40 mladića i devojaka.Najbrojniji su polaznici školskog i predškolskog uzrasta kojih je svakim danom sve više .
Organizator prvog kola 1. lige sever (Regionalne lige Vojvodine) za sve uzrasne kategorije je Bokserski klub F89 iz Novog sada.Lekarski pregled i merenje takmičara je zakazano za 9 časova u sali kluba, a bokserski mečevi od 13 časova u stonoteniskoj Sali “SPENSA”.

šKOLA BOKSA, Bokserski klub Apatin, februar 2015 (2)šKOLA BOKSA, Bokserski klub Apatin, februar 2015

Jovan Čurčić-trener, bokserski klub Apatin, januar 2015 Bokserski klub Apatin, početak priprema, 2015 Bokserski klub Apatin, početak priprema, 2015

INTERESOVANJE VELIKO, NEDOSTAJE PROSTORA

Iako je interesovanje za bavljenje ovim sportom veliko, prisutni su i mnogobrojni problemi.
-Imamo ozbiljan problem sa prostorom i uskoro ćemo morati podeliti takmičare u dve grupe kaže Jovan Ćurčić, slavni apatinski bokser i trener u ovom klubu.Zbog velikog broja polaznika “škole boksa”, treninzi se moraju obavljati svakodnevno u dva termina i na dve lokacije.Za sada u jednom terminu koristimo salu Sportskog Saveza a u drugom privatnu salu trenera Dubaića, moramo pronaći adekvatno rešenje za dalji rad, dodaje ovaj proslavljeni bokser.
PODRŠKA GRADA I PRIVREDNIKA
-Nakon izbora novog rukovodstva, krenuli smo u opremanje kluba potrebnim rekvizitima i opremom.Na poziv da nam pomognu odazvali su se mnogi privrednici iz grada.Nije izostala ni podrška gradske uprave koja je prepoznala značaj razvijanja ovog olimpijskog sporta u Apatinu, kaže Milan Dubajić , trener kluba.Kupljene su trenerke za sve takmičare i trenere, a nabavljene su i propisane rukavice i kacige po standardima AIBE, dodaje Dubaić.