АПАТИНСКИ БОКСЕРИ ОСВОЈИЛИ ЧЕТИРИ МЕДАЉЕ НА ПРВЕНСТВУ ВОЈВОДИНЕ

APATIN BOKS SPORT VESTI

Инђија је протеклог викенда била домаћин Отвореног појединачног првенства Војводине у боксу, на којем је учествовало четрдесетак клубова и више од 200 такмичара из читаве Србије. Боксерски клуб “Апатин” је на овом такмичењу учествовао са шест такмичара, који су освојили четири медаље и то: једну сребрну и три бронзане.

Сребрну медаљу у сениорској конкуренци, у полусредњој категорији је освојио двадестједногодишњи Давид Допуђа, који је у финалу изгубио од искусног Кубанца који наступа за Боксерски клуб “Сомбор” и иза себе има више од 300 мечева. У сениорској конкуренцији бронзу су освојили Вукашин Лукић у велтер и Стефан Петровић у тешкој категорији до 92 килограма.

У категорији јуниора до 15 година, Душан Гаговић је освојио бронзану медаљу.

Без медаље у Апатин су се вратили Јана Миловић, која је у категорији јуниорки 15 година до 66 килограма остала без пласмана, јер није имала противницу, тако да није имала ни један меч, као и Димитрије Бабић који је у категорији до 15 година поражен у четврт финалу, али је пружио одличан отпор.

Председник Боксерског клуба “Апатин” Милан Ћопић се захвалио свима који су помогли да боксери оду на ово такмичење и истакао да је задовољан постигнутим резултатима.

-На првенству Војводине су поред екипа из покрајине учествовали и такмичари из наших највећих боксерских клубова, попут Црвене Звезде, Партизана, Новог Пазара, Лознице, Шапца… Конкуренција је била изузетно јака, а наши боксери су имали одличне наступе што доказују и освојене медаље. Захвалио бих се Општини Апатин и Спортском савезу који су нам дали средства да одемо на ово такмичење, као и апатинском Центру за социјални рад који је обезбедио возило, рекао је Ћопић.

Наредно такмичење на којем ће наступити апатински боксери је редовно коло Боксерске лиге Војводине, које ће бити одржано 19. марта у Шиду.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *