APATINSKI BISER SIJA KRAJ EGEJSKOG MORA

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Rođen 31. maja 1986. godine u Apatinu, rukometnom gradu, Aleksandar Pilipović od samog početka pokazivao je da će izrasti u velikog čoveka i isto tako uspešnog rukometaša. Svoje prve rukometne korake načinio je u rodnom Apatinu da bi nakon nekoliko uspešno odigranih sezona talentovani levokrilni igrač napustio “plavo-bele” i preselio se u Beograd gde ga je sačekao crveno-beli dres Crvene Zvezde.

U toku svoje karijere Aleksandar je nosio dres PKB-a, Kolubare, Vojvodine, Požarevca i drugog večitog rivala iz Beograda Partizana, a za to vreme uspeo da se okiti sa tri titule prvaka Srbije kao i dva Super kupa. Svoje najbolje partije počeo je da pruža kao člano crno-belih što je prepoznao i Rukometni savez Srbije pa ga je nakon odlično odigrane sezone 2009/10. proglasio za najbolje levo krilo, a od toga trenutka Pilipovićeva karijera kreće uzlaznom putanjom.

Aleksandar Pilipovic partizan

Nakon uspešne sezone u Novosadskoj Vojvodini, koju je krunisao učešćem u Evropskim takmičenjima, Aleksandar je po drugi put doživeo povredu ukrštenih ligamenata kolena pa je njegov igrački razvoj zaustavljen na neko vreme. Oporavak je bio dugotrajan i veoma naporan, a pored indvidualnih treninga koristio je slobodno vreme da svoju formu podigne na viši nivo trenirajući u svom matičnom klubu u Apatinu.

Aleksandar Pilipovic vosa

Iz povrede je izašao još jači, što je prepoznala uprava Rukometnog kluba Požarevac i pozvala ga u svoje redove što im je on vratio titulom najboljeg strelca Super lige Srbije. Odlične partije Apatinca u Požarevcu prepoznao je Turski Goztepe i ponudio uslove koje je naš rukometaš prihvatio.

-Lepo sam se uklopio u ekipu, za pet meseci provedenih u Izmiru, milionskom gradu na obali mora, mogu da kažem sve najlepše. Klub je iz sezone u sezonu organizovaniji i ambicije su im sve veće, našli smo zajednički jezik i postigli dogovor i za narednu takmičarsku sezonu pa ću i naredne godine braniti boje Goztepe. -Rekao je Aleksandar Pilipović za radio Dunav

Aleksandar Pilipovic 1 Aleksandar Pilipovic 3