АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ УСПЕШНИ У ПРЕТЕКЛЕ ДВЕ НЕДЕЉЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Апатински атлетичари и у претходна два викенда имали су успешне наступе и освајали медаље.

Прошле недеље је у Новом Саду одржан међународни 26. Новосадски полумаратон, на којем је наступило доста апатинских атлетичара. Највећи успех остварио је Мирослав Пешић који је освојио прво место у у три на 6 километара која је одржана у полумаратона, у истој трци Немања Ђурић освојио је четврто место. У полумаратонској трци на 21 км и 097 метара, четврто место у свеукупном пласману код жена освојила је Александра Буркановић.

У суботу 30.3.2019. године у Зрењанину је у организацији Атлетског клуба Пролетер одржано Првенство Војводине у кросу, где је за Атлетски клуб Апатин наступило 8 такмичара и такмичарки. Освојене су две медаље, у трци девојчица на 200 метара (2010. годиште), убедљиву победу остварила је Милица Занзе у трци на 200 метара, док је Милош Дрековић у трци на 250 метара освојио друго место, добре наступе имале су и Елена Ћопић и Јована Куриџа. У трци сениора на 5 километара запажене резултате остварили су сениори Мирослав Пешић, Филип Демић и Жива Вијоглавин.

У недељу 31.03. у Јагодини је одржан 3. Јагодински маратон где је бронзану медаљу за АК Апатин освојила Јелена Рашковић у трци на 5 километара. У трци на 21 километара и 097 метара, одличне наступе имали су Новоца Стојановић који је оборио лични рекорд и освојио четврто место у свеукупном поретку, у истој трци пето место у укупном пласману и прво место у старосној категорији освојио је Зоран Радичанин, док су Саша и Зорица Антић нови чланови АК Апатин освојили бронзане медаље у својим старосним категоријама. У трци на 5 километара наступила је и Марија Бубало.

У Јагодини је током викенда одржан и први историјски сусрет организатора атлетских догађаја изван стадиона. Иницијатор скупа био је координатор АСС за атлетске трке изван стадиона Горан Чегар, којем је домаћин скупа уручио специјалну плакету за развој атлетских такмичења изван стадиона у Републици Србији. Суорганизатори манифестације били су Атлетски савез Србије и Град Јагодина, у раду је учешће узело 40 организатора атлетских манифестација изван стадиона, међу којима је био и Атлетски клуб Апатин који су представљали Зоран Чегар, Срето Илинчић и Ана Нађхеђеши. Скуп је отворио Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, а радном делу скупа присуствовао је директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.