APATINSKI ATLETIČARI USPEŠNI PRED DUNAVSKI POLUMARATON

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Apatinski atletičari posle uspešnog prošlonedeljnog nastupa na Prvenstvu Srbije u polumaratonu u Kragujevcu, ovaj vikend su nastavili niz uspešnih nastupa na trkama u Beogradu i u Novom Sadu.

Mariana Čegar Lukić posle vicešampionse titule na Prvenstvu Srbije u polumaratonu, ostvarila je za dva dana dve sigurne pobede. U subotu je na Koka kola trci koja je održana u Beogradu u izuzetno kvalitetnoj trci na 5 km trijumfovala sa rezultatom 18 minuta i 19 sekundi ispred Danijele Barać iz beogradskog Partizana i Nevene Tasić iz Surčina, dok je je danas (nedelja) ostvarila pobedu na Frtalj maratonu (10,5 km) koji je održan u Novom Sadu u okviru Međunarodnog Novosadskog maratona. Mariana je ovim rezultatima napravila dobru uvertiru pred nastup pred domaćom publikom kao član državne reprezentacije na Prvenstvu Balkana u polumaratonu, čiji je Apatin domaćin u nedelju 18.10.2015. godine.

Zoran Radičanin je u subotu takođe učestvovao na Koka kola trci u Beogradu, koja se bodovala za ligu Elit 15, koja sadrži pet trka u 2015. godini, i na osnovu ostvarenih rezultata u protekle četiri trke zauzeo treće mesto u ukupnom plasmanu lige, Zoran je danas ostvario ubedljivu pobedu u trci na 33 kilometra koja je održana u okviru Novosadskog maratona, u istoj trci drugo mesto ostvario je senior Halai Rajmond.

Đuro Borbelj je osvojio drugo mesto u izuzetno kvalitetnoj trci Frtalj maratona u Novom Sadu.

U štafetnoj trci na Novosadskom maratonu (42 km i 195 metara), ubedljivu pobedu ostvarila je ekipa Vojne akademije u čijem sastavu je nastupio Goran Čegar.

U ovogodišnjem izdanju Novosadskog maratona nastupio je veliki broj članova Atletskog kluba Apatin, koji je bio uvertira za nastup na 20. Dunavskom polumaratonu, sledećeg vikenda.